Pittige Minestrone zoals bij m'n buren!

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-10-2015
  • Pittige Minestrone zoals bij m'n buren!

    Pittige Minestrone zoals bij m'n buren!

    Pittige Minestrone zoals bij m'n buren!

  • Pittige Minestrone zoals bij m'n buren!

    Pittige Minestrone zoals bij m'n buren!

    Pittige Minestrone zoals bij m'n buren!

Dit is een maaltijdsoep waar je U tegen zegt.
Het is nog niet zover, maar het kan nooit ver weg zijn dat je handenwrijvend van de kou binnenkomt, en wat is er dan lekkerder dan een bord verse, goedgevulde en dampende soep? 

Het recept van deze supersoep heb ik van de chef van mijn schuin-onderburen, een Italiaans restaurant. Misschien niet om op Smul te plaatsen, maar dat heb ik niet gevraagd/vergeten.
Als vergoeding voor de overlast van 'hun' muizen bij mij, zeg maar 😉

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
50 gr pancetta, in fijne blokjes (stukje)
50 gr pepersalami, in fijne blokjes (stukje)
Evt olijfolie
2 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 (groen) pepertje, fijngesneden
1 blik tomatenpuree (140gr)
1 blik gezeefde pruimtomaten (400 gr)
2 L runderbouillon, vers getrokken of van blokjes (mag ook groentebouillon zijn, is naar smaak)

De vulling van de soep, groentes redelijk grof gesneden:

2 rode uien
3 stengels bleekselderij
1 flinke courgette
1 flinke aubergine
1 rode paprika
1 gele paprika
4 rijpe romatomaten, ontveld
1 blik grote witte bonen, afgegoten
Ge(vries)droogde Italiaanse kruidenmix, royaal

En verder nog:
250 gr gare pasta (pipe regatta of macaroni grande)
Fijngesneden basilicum (royaal)

Stukje Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank
Scherp mes
Grote Soeppan
Keukenmachine of staafmixer
Fijne (kaas)raap

Bereidingswijze

Bak de pancetta en salami aan zonder olie, evt wat olie toevoegen.
Voeg de sjalotjes, knoflook en pepertje toe en bak even mee voordat je de tomatenpuree mee gaat bakken.
Roer alles goed om, neem de evt aanbaksels mee en blus af met de tomaten met sap en bouillon.
Laat dit 10 minuten zachtjes koken voor je het geheel gladpureert in de keukenmachine of met de staafmixer.
Proef deze en maak eventueel nog wat meer op smaak met peper en zout, laat op rustig vuur doorwarmen en snij op je gemakkie de groentes, neem er lekker een borrel bij... 😉

De groentes en ge(vries)droogde kruidenmix erbij doen en deze hier een minuut of 10 beetgaar in laten worden, de pasta erin en alles goed doorroeren en doorwarmen.
Basilicum erdoor, afproeven en serveren. Buon appetito!

Bron

Mijn Italiaanse buren

Serveertip

Aan tafel kaas erover en voor de liefhebbers nog verse basilicum en Smullen maar!
Lekker verse ciabatta erbij met knoflookboter, wijntje erbij..............

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 06-11-2015

Geniet ervan Witje, het is echt een erg lekkere maaltijdsoep! Dank je wel voor je leuke reactie en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Witje03 avatar
Witje03 06-11-2015

Oh! Dát ziet er heerlijk uit! Heb het meegenomen, hoor!

Delarosa avatar
Delarosa 29-10-2015

Dank je wel Smulweb voor de smakelijke foto! Zou er zo induiken ;)

Delarosa avatar
Delarosa 29-10-2015

Nee Cecile, normaal gesproken niet maar na weken getergd worden kijk je niet meer zo nauw...

Cecileg avatar
Cecileg 29-10-2015

Jasses Erwin! Ik wist niet dat jij zo'n beul was. Lieve groet Cecile

Delarosa avatar
Delarosa 29-10-2015

Zo kun je het natuurlijk ook bekijken... Ik zal ze een extra stukje kaas geven als dank ;) maar ik serveer dat stukje wel in de klem...

Cecileg avatar
Cecileg 29-10-2015

Och Erwin elk nadeel heb z'n voordeel! Kom je weer in een nieuwe woonruimte met in de buurt weer heerlijke restaurantjes waar je weer nieuwe recepten van kunt krijgen. :) Lieve groet Cecile

Delarosa avatar
Delarosa 29-10-2015

Heel gezellig Laura, maar ben ze toch liever kwijt dan rijk die knagers... Eet smakelijk in ieder geval, het is een lekker soepie al zeg ik het zelf ;) Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

ArualB avatar
ArualB 28-10-2015

Gezellig gezelschap......maar het recept neem ik mee, bedankt!

Delarosa avatar
Delarosa 28-10-2015

Hoi Cecile, ik noem ze voortaan muizen, dat schrikt mensen minder af. Het blijven echter ratten, helaas... Aankomend weekend ruimen we alles leeg en gaan we met sterk gif aan het werk, behoorlijke klus maar hopelijk helpt het. Ondertussen ben ik wel bezig met andere woonruimte, heb het daar wel gehad. Vriendelijke Smulgroet, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten