***RIBLAPPEN MET SJALOTJES EN WORTEL GESTOOFD IN BAVARIA BOKBIER***
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 27-10-2015
Kaneel, mosterd,sjalotten,ontbijtkoek en stoofvlees
daar past een Bavaria Bokbier uitstekend bij.
Met een hint van karamel is dit licht bitterzoet biertje
het bier van de herfst !
Ingrediënten 4 personen
=1 pak Ribbraadlap (900 gram),in grove stukken.=2 tl. Kaneel. = 1 eetl. Mosterd. = 50 gram Boter.
=1 flesje Bavaria Bokbier 30 cl.
=250 gram sjalotjes, gepeld. = 300 gram Winterwortel.
in plakken. = 1 eetl verse Tijmblaadjes
,=2 plakjes Ontbijtkoek, in blokjes.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 472,39 kcal |
Koolhydraten | 21,66 g |
Eiwitten | 49,96 g |
Vetten | 14,98 g |
Benodigdheden
BRAADPAN:Bereidingswijze
1.Snijd het vlees in grove stukken en kruid ze met zout,
versgemalen peper, kaneel en mosterd.
2.Verwarm de boter in een tot het schuim wegtrekt en
bak de stukken vlees rondom bruin. Schenk het bier
langs de rand van de pan bij het vlees en breng het
vocht tegen de kook aan. Stoof het vlees afgedekt
2 uur op heel zacht vuur, zonodig met een vlamverdeler
onder de pan.
3.Verdeel de sjalotjes,wortel en tijm tussen het vlees.
Stoof het vlees en de groenten in nog 30-45 minuten
zachtjes gaar.
4.Verdeel de blokjes ontbijlkoen in het stoofvocht en laat
ze al roerend in het vocht oplossen,zodat het vocht tot een
dunne saus bindt. Serveer de riblappen met aardappelpuree.
Bron
©
Laatste reacties
Gisteren dit recept uitgeprobeerd en had was heerlijk. zeker van weten dat we dit vaker gaan eten.
das geen @ maar een copyright teken, das eigenlijk nog erger
bron is de dirk https://www.dirk.nl/recepten/riblappen-met-sjalotjes-en-wortel-gestoofd-in-bokbier.htm?search=1&keuken=0&type=0&keywords=riblappen+met+sjalotjes
Wel zo leuk om je bron te vermelden e geen @. Succes met je recepten. Smulgroet Els
Ik ga het toch een keer met bier doen, doe het altijd met rode wijn. Maar op 900 gr vlees en 2 plakken ontbijtkoek gebruik ik bijna een hele fles rode wijn. Het lijkt me erg weinig vocht, 30 cl? Hoewel ik het spaanse vlees wel langer moet stoven om het lekker zacht te krijgen, het verschil in hoeveelheid vocht is erg groot?