Lekker en snel: Ravioli in heerlijke romige prei-gehaktsaus met pesto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-10-2015
  • Lekker en snel: Ravioli in heerlijke romige prei-gehaktsaus met pesto

    Lekker en snel: Ravioli in heerlijke romige prei-gehaktsaus met pesto

    Lekker en snel: Ravioli in heerlijke romige prei-gehaktsaus met pesto

  • Lekker en snel: Ravioli in heerlijke romige prei-gehaktsaus met pesto

    Lekker en snel: Ravioli in heerlijke romige prei-gehaktsaus met pesto

    Lekker en snel: Ravioli in heerlijke romige prei-gehaktsaus met pesto

  • Lekker en snel: Ravioli in heerlijke romige prei-gehaktsaus met pesto

    Lekker en snel: Ravioli in heerlijke romige prei-gehaktsaus met pesto

    Lekker en snel: Ravioli in heerlijke romige prei-gehaktsaus met pesto

Echt een vakantierecept. Snel klaar en smullen maar.
Ik heb hier wel koelverse ravioli gebruikt. Je kunt voor ditzelfde recept natuulijk ook tortelini gebruiken of de saus lekker over een andere pastasoort doen. Allemaal lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 koelvers pak ravioli of tortellini (250 gram) gevuld met paddestoelen of kaas
200 gram rundergehakt
1 eetlepel zonnebloemolie
1 sjalotje (gepeld en gesnipperd)
1 flinke prei (in kleine stukjes gesneden)
1/8 liter droge witte wijn
1 afgestreken eetlepel basilicumpesto
100 ml crème fraîche
plm. 50 gram geraspte belegen kaas
peper, zout
paar druppels tabasco
2 theelepels gedroogde oregano
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan voor de ravioli of tortellini

wok

Bereidingswijze

Kook de ravioli of tortellini volgens de gebruikaanwijzing op het pak beetgaar in water met zout.
Verhit de olie in de wok. Bak hierin het gehakt gaar en rul.
Voeg de sjalot-snippers eraan toe en bak even mee tot ze glazig zien.
Voeg dan de prei toe en bak ook even mee.
Blus af met de witte wijn. Zet de warmtebron hoog en kook de wijn zo veel mogelijk in.
Roer de crème fraîche, basilicumpesto, oregano en de geraspte kaas door de prei-gehaktsaus.
Maak op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco.

Serveertip

Garneer met een mooi blad basilicum.
Lekker met een groene knapperige salade.

Laatste reacties

YvonneR65 avatar
YvonneR65 08-11-2015

wij vonden de suas heerlijk, echt voor herhaling vatbaar, iets meer pesto er doorheen gedaan. ik had verse tortelini maar we hebben hier thuis toch liever de ongevulde pasta. nu de tortellini met pesto en kaas in stukjes gesneden. maar voor herhaling vatbaar lekker sausje. het recept x 3 gedaan met 4 grote eters en nog maar beetje over, goed teken dus

YvonneR65 avatar
YvonneR65 07-11-2015

lekker, ga het morgen maken, ben benieuwd

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten