Kaassoesjes

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-10-2015

Lekker voor erbij! Te maken met uw Magimix Machine. 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Soezendeeg:
200 ml water
150 g bloem
75 g boter
4 eieren
1 eierdooier (om te bestrijken)

Vulling:
100 g comté
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
De Magimix foodprocessor en eventueel een spuitzak

Bereidingswijze

1. Rasp de kaas in de midi-kom met de raspschijf 2 mm en houd apart.

Voor het soezendeeg:
2. Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). Doe het water in een steelpan. Voeg de in stukjes gesneden boter toe.
3. Breng aan de kook, neem de pan van het vuur en voeg in één keer de bloem toe.
Meng snel met een spatel. Zet de pan terug op het vuur en blijf gedurende ca 1 minuut roeren. Het deeg mag niet aan de pan plakken.
4. Neem de pan van het vuur. Doe het deeg in de kom met het kneedmes. Laat de machine 15 seconden draaien en voeg via de opening 1 voor 1 de eieren toe. Laat nog 30 seconden draaien.
5. Voeg via de opening ¾ van de geraspte kaas toe. Laat 5 seconden draaien.
6. Bedek de bakplaat van uw oven met vetvrij papier. Doe het beslag in een spuitzak* met een gladde spuitmond (of gebruik een lepeltje). Maak soesjes van ca. 3 cm doorsnede.
7. Bestrijk de soesjes met behulp van een kwastje met eigeel en druk ze enigszins plat. Bestrooi ze met de rest van de gruyère.
8. Bak de soesjes ca. 20-25 minuten in het midden van de oven en laat ze vervolgens op een rooster afkoelen. Serveer de soesjes lauwwarm

Serveertip

Gebruik voor zoete soesjes geen kaas, maar voeg een eetlepel suiker toe aan het water en de boter in de steelpan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten