1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Europese keuken
  5. Ideaal Halloween pompoengebakje!

Ideaal Halloween pompoengebakje!

Door: TooDelicious

  • Europees, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2015

Ingrediënten 6 personen


250 g pompoen, schoongemaakt
2 appelen, liefst cox orange
2 el maïszetmeel
100 g boter
200 g bloem
1 zakje bakpoeder
1 kl speculaaskruiden
50 g walnoten
4 eieren
180 g bruine rietsuiker
100 ml volle melk
bloemsuiker


Verder heb je nodig


Bakvorm

Appel-pompoencake(jes)

https://www.facebook.com/2deliciousfoodblog of https://2deliciouskookblog.wordpress.com

https://www.facebook.com/2deliciousfoodblog of https://2deliciouskookblog.wordpress.com
Ideaal Halloween pompoengebakje!
Ideaal Halloween pompoengebakje!

Mijn mama is verzot op pompoen! Dan is het ook fijn om tijdens de herfstperiode op zoek te gaan (in mijn ogen) naar onbekende recepten met pompoen. Want je kan het zo gek niet bedenken, maar met pompoen is van alles te doen! 1001 recepten van soepjes tot dessertjes
Over de jaren heen heb ik al verschillende pompoensoepjes gemaakt. (zie soepjes album) en heb ook al eens pompoenmuffins met spekjes gemaakt, is ideaal als voorgerechtje!  (zie website Libelle lekker voor het receptje)
Deze keer heb ik mij gewaagd aan appel-pompoencakejes met noten (wie wil kan het ook zonder noten bakken! ) En was verrassend lekker! Ik weet wat bakken als mijn mama eens op de koffie komt! ^_^

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de appelen, snij ze in kwartjes en verwijder het klokhuis. Snij vruchtvlees in blokjes. Snij ook pompoen in blokjes of rasp hem grof. Stoof de appelen met de pompen in ongeveer 15 minuten tot moes, voeg eventueel een klein scheutje water toe. Laat afkoelen. Mix met het maïszetmeel tot een fijne puree.
Verwarm de oven voor 180 °C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Smet de boter op een zacht vuurtje. Laat afkoelen.
Meng de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden. Hak de walnoten grof.
Klop de eieren romig met de rietsuiker. Meng er het bloemmengsel, de melk en de gesmolten boter door. Voeg als laatste het appelpompoenmengsel en de helft van de gehakte noten toe.
Giet het beslag in de bakvorm. Bestrooi met de rest van de gehakte noten. Zet ongeveer 45 minuten in de oven.
Laat 15 minuten rusten op een rooster. Ontvorm de cake en laat verder afkoelen op het rooster
Bestrooi met bloemsuiker en serveer koud.

Serveertip

Lekker gebakje tijdens Halloween!

Bron

Libelle lekker! Boekje €" Herfsttopper pompoen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TooDelicious
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top