1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Russische keuken
  5. Stoofschotel Stroganoff, een lekker pittig stoofje!!!

Stoofschotel Stroganoff, een lekker pittig stoofje!!!

Door: Delarosa

  • Russisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-10-2015

Ingrediënten 4 personen


800gr runder stooflappen (ongeveer), in blokjes maar niet te klein
Versgemalen p&z
1 el pikant paprikapoeder
1 el tomatenpoeder (Kaania, Lidl)
2 el tomatenpuree (van een groot blikje van 140gr)
1 el mosterdpoeder (AH)
2 el pittige mosterd
50 gr boter
2 grote uien, in halve ringen
2 grote tenen knoflook, grof gesnipperd
1 groen pepertje, in ringetjes
1 dl (Hongaarse) rode wijn
4 dl runderbouillon van 1 tablet
Scheutje olijfolie
1 grote groene paprika, in reepjes
bakje grote champignons, in schijfjes
Flinke scheut wodka (borrelglas)
Klein bekertje zure room
Fijngesneden peterselie, dragon en/of dille



Verder heb je nodig


Snijplank
Scherp mes
Marineerschaal
Braadpan
Koekenpan


Natuurlijk kent iedereen wel de bistro-klassieker Boeuf of afgeleide Kip Stroganoff.
Probeer deze variant eens, echt heel lekker tijdens gure herfst/winterdagen!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de blokken vlees met p&z, paprikapoeder, tomatenpoeder, tomatenpuree, mosterdpoeder en mosterd goed door elkaar en laat dit afgedekt minimaal een uur afgedekt marineren buiten de koelkast.

Smelt de boter en bak de blokken vlees (in de marinade) rondom mooi bruin op niet al te hoog vuur, schep af en toe om. Voeg de uien, knoflook en pepertje toe en bak even mee.
Blus dit af met de wijn en bouillon en laat dit een uur of 2 rustig stoven tot het vlees lekker zacht is.

Bak in een scheutje olie de paprikareepjes en champignons en flambeer dit met de wodka (AFZUIGKAP UIT MOCHT JE DIE AAN HEBBEN STAAN) en doe de inhoud bij het vlees.
Roer er de room en kruiden door en warm het geheel nog even goed door, niet meer laten koken.
Eventjes proeven of er nog wat peper/zout bij moet en Smullen maar!!!

Serveertip

Lekker met rijst, doperwtjes en boontjes!

Bron

Combi van diverse bronnen....



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top