Bangers and Mash

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-10-2015
  • Bangers and Mash

    Bangers and Mash

    Bangers and Mash

  • Bangers and Mash

    Bangers and Mash

    Bangers and Mash

de buurvrouw kwam voor advies wat te koken voor haar engelse vrienden.
bangers & mash natuurlijk! , maar dan wel goed  want je wil niet voor l.. staan
de enige aardappel purree die ik zelf maak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo kruimige aardappels ( kan ook met zoete aardappel ) in blokjes
half pakje ongezouten roomboter
4 el. creme fraiche
50 ml.volle melk
2 tl. scherpe mosterd
2 tl. grove mosterd ( met zaadjes )

Country Menus Braadworst cheddar & jalapeno, 8 stuks

onion gravy:
40g botter
3 uien fijn gesneden
2 tenen knoflook fijn gesneden
2 el. bloem
1/2 glas rode wijn
250 ml. groentenbouillon


Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1059,22 kcal
Koolhydraten 60,78 g
Eiwitten 42,41 g
Vetten 67,83 g
Benodigdheden
handmixxer
grilpan
grote kookpan

Bereidingswijze

gravy::
smelt de boter, op middelhoog vuur, voeg ui en knoflook toe , sudder tot glazig en zacht , voeg evt. wat water toe als het te droog wordt.
zet vuur laag , doe een deksel erop en gaar ongeveer 10 minuten, de uien moeten uit elkaar vallen.
voeg bloem toe, roer goed , 2/4 minuten, voeg dan de wijn toe , kook even op hoog vuur tot borrel.
zet dan weer laag en onder regelmatig roeren totdat je een mooie "sticky "jus krijgt, hij moet plakken , voeg evt. een beetje suiker toe.

mash:
kook de aardappelen met wat zout 20/25 minuten.
giet af voeg alle ingrediënten toe, en pureer met een handmixer , tot zeer glad.
proef! voeg evt. peper of zout uit de molen toe.

bangers:

ik gebruik Braadworst cheddar & jalapeno, ( ah ) , echte varkensdarm, dus lekker knapperig.
smeer in met wat olie , grill op laag vuur tot het vel knapt ( daarom heten ze bangers )

serveer een flinke portie mash in een diep bord, leg er pp 2 worsten op. serveer de jus apart in warme kommetjes ,

Bron

bbc/foodnetwork/eigen inbreng

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 29-10-2015

ik kan niet iedereen persoonlijk bedanken. dus op deze manier , geniet ervan , bedankt voor het opslaan,

hans3333 avatar
hans3333 29-10-2015

Deze komt van de ah, maar elke lekker gekruide braadworst is goed

deonart avatar
deonart 29-10-2015

waar koop je de braadworst?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten