1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Licht gepekelde kabeljauw, jus van balsamicoazijn, prei en dooierzwam

Licht gepekelde kabeljauw, jus van balsamicoazijn, prei en dooierzwam

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2015

Ingrediënten 4 personen


500 g kabeljauw
50 g rookzout (maldon)
Boter
0,5 dl room
150 g aardappelpuree
0,5 dl melk
1 eidooier
2 stengels prei
125 g tuinbonen
0,5 dl consommé (rund)
0,5 dl room
20 g kruidensla
1 eetl arachideolie
1 theel azijn
100 g dooierzwammen
Peper en zout
Bonenkruid

VOOR DE JUS

3 dl kalfsjus
1 sjalot
25 g boter
0,5 dl rode wijn
0,5 dl balsamicoazijn
35 g boter


Licht gepekelde kabeljauw, jus van balsamicoazijn, prei en dooierzwam

Bijzonder lekker en zeer feestelijk gerecht

Bijzonder lekker en zeer feestelijk gerecht

Bijzonder lekker en mooi gepresenteerd, een topgerecht met succes garantie 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smeer de kabeljauw in met het rookzout en laat 10 minuten trekken.
Spoel af, dep goed droog, bak aan in boter, kruid en laat verder garen in de oven.
Werk de aardappelpuree af met melk, kruiden en doe er op het laatste de eidooier erbij doen.

Snijd het wit van prei in lange repen en blancheer.
Bind met boter, werk af met olie en azijn en kruid met peper en zout.
Kook het groen van de prei volledig plat in de consommé.
Cutter fijn.
Ontvlies de tuinbonen en warm ze op in de consommé.
Haal ze er daarna uit.

Voeg de room toe aan de consommé en breng op smaak met bonenkruid.
Schuim voor het serveren op met een staafmixer.
Bak de dooierzwammen aan en kruid.
Breng de kruidensla op smaak brengen met olie, azijn en kruiden.

VOOR DE JUS
Stoof de sjalot aan, voeg de rode wijn en balsamicoazijn toe, laat inkoken.
Voeg de kalfsjus toe, laat opnieuw voor de helft inkoken, passeer en bind met boter


Afwerking: Trek met de aardappelpuree een dikke lijn op het bord.
Schik de tuinbonen en de opgeschuimde preicrème.
Leg de kabeljauw ernaast met daarop de preisliertjes en de kruidensla.
Leg de dooierzwammen ernaast en werk af met de saus.

Bron

Van bij ons



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top