Soep van aardappelen en comté met notenolie

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2015

Feestelijke kaassoep die net dat ietsje meer is om bijzonder te zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g bloemige aardappelen
1 ui
wit van 1 prei
wit van 1 selder
80 g comtékaas
6 dl vleesbouillon
1,5 dl room
20 g boter
4 el walnootolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappelen.
Snijd de ui en prei in ringen en hak de selder fijn.
Stoof alles glazig in wat boter.
Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
Voeg de geschilde aardappelen toe en laat 40 minuten koken.
Klop ondertussen de room stijf.
Doe de kaas bij de soep, maar bewaar nog wat voor garnituur.
Mix de soep, haal door een zeef en breng op smaak met peper en zout.

Werk de soep af met de opgeklopte room en schenk ze in diepe borden.
Lepel er als afwerking nog wat walnootolie door en garneer met de rest van de kaas.

Bron

van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten