1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Loempia's (warm)

Loempia's (warm)

Door: Go_Tan

  • Aziatisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2015

Ingrediënten 4 personen


Groente Loempia's
16 Springrol velletjes (diepvries)
1 Eiwit
1 el Go-Tan Wok olie
4 el Go-Tan Original Wok Thai Koriander
50g Taugé
1 Rode paprika (reepjes)
1 Bakje oesterzwam (reepjes)
1 Prei (ringen)
Zonnebloem olie

Garnalen loempia's
16 Springrol velletjes (diepvries)
1 Eiwit
1 el Go-Tan Wok olie
4 el Go-Tan Original Wok Ketjap Sesam
50g Taugé
1 Gele paprika (reepjes)
1 Bakje Hollandse garnalen
1 Prei (ringen)
1 Bakje champignons
Zonnebloem olie


Loempia's (warm)
Loempia's (warm)

Indonesische loempia's.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Groente loempia's
1. Wok goed heet laten worden. Go-Tan Wok olie verhitten en de groente op hoog vuur garen.
2. Go-Tan Original Wok Thai Koriander toevoegen en nog een halve minuut verder wokken. Eventueel de groenten 5 minuten uit laten lekken.
3. Leg 2 springrol velletjes klaar en bestrijk ze met eiwit om ze op elkaar te plakken.
4. Verdeel wat van de groentemix in het midden van het dubbele vel en blijf circa 2cm van de zijkanten verwijderd.
5. Bestrijk met een kwastje nogmaals de zijkanten met eiwit en sla de zijkanten naar binnen iets over de mix heen.
6. Bestrijk alles dun met eiwit en sla de bovenste flap over de mix. De eiwit zorgt ervoor dat de loempia niet openbarst.
7. Rol van boven naar beneden de loempia strak op.
8. Vul de wok met een laagje olie (of gebruik de frituurpan) en frituur de loempia's goudbruin.
9. Voor het serveren even uitlekken op keukenpapier.

Garnalen Loempia's
1. Wok goed heet laten worden. Go-Tan Wok olie verhitten en de groente op hoog vuur garen.
2. Go-Tan Original Wok Ketjap Sesam en garnalen toevoegen en nog een halve minuut verder wokken. Eventueel de groenten 5 minuten uit laten lekken.
3. Leg 2 springrol velletjes klaar en bestrijk ze met eiwit om ze op elkaar te plakken.
4. Verdeel wat van de groentemix in het midden van het dubbele vel en blijf circa 2cm van de zijkanten verwijderd.
5. Bestrijk met een kwastje nogmaals de zijkanten met eiwit en sla de zijkanten naar binnen iets over de mix heen.
6. Bestrijk alles dun met eiwit en sla de bovenste flap over de mix. De eiwit zorgt ervoor dat de loempia niet openbarst.
7. Rol van boven naar beneden de loempia strak op.
8. Vul de wok met een laagje olie (of gebruik de frituurpan) en frituur de loempia's goudbruin.
9. Voor het serveren even uitlekken op keukenpapier.



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top