1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Reibekuchen

Reibekuchen

Door: Martenwies

  • Duits, Streekgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-10-2015

Ingrediënten 4 personen


500gr aardappelen
1 eetl bloem
1 ei
1 kleine ui
beetje zout
theelepel nootmuskaat
olie


Verder heb je nodig


Diepe pan

Reibekuchen
Reibekuchen

Wel eens op een kerstmarkt in Duitsland geweest? Dan kent u ze wel, reibekuchen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappelen schillen, wassen en goed laten drogen. De aardappels raspen en in een vergiet goed aandrukken zodat al het vocht eruit kan. Uitje fijnmaken en dit door de aardappel mengen. Ei, bloem en kruiden erdoor mengen. Van het aardappelmengsel 6-8 platte schijven maken en in de hete olie in circa 4 minuten aan beide zijden goudbruin bakken.

Bron

Bij elkaar gezocht



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Martenwies
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top