Pasta - lasagne met gehakt en spinazie

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-06-1999

De lasagne kan een dag van tevoren bereid worden, is snel klaar en toch lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 pak lasagnebladeren (Honig); 250 gram rundergehakt; 250 gram blokjes diepvriesspinazie (AH); 2 tomaten; 1 pakje lasagnesaus (Honig); Italiaanse kruiden (diepvries AH); 1 koffielepel tapenade; 1 koffielepel knoflookpasta; 1 zakje geraspte pastakaas; peper; zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Lasagneschotel. Koekenpan met anti-aanbaklaag.

Voorbereiding

Was de tomaten en snijd ze in blokjes.

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul met wat zout, peper, tapenade, knoflookpasta en Italiaanse kruiden. Voeg nu het pak lasagnesaus toe (zie gebruiksaanwijzing op het pak). Vul de ovenschaal als volgt: een beetje gehaktmengsel,lasagnebladeren, blokjes spinazie, blokjes tomaat lasagnebladeren, gehaktmengsel enz. eindig met wat gehaktmengsel en strooi hier de geraspte kaas over. Zet de schaal in de combimagnetron en toets de gratineknop in en het gewicht of zet de schaal 20 minuten in de oven, ca. 220 graden C.

Serveertip

Serveer met een knapperige groene salade met zwarte olijven en een glas koele Lambrusco of rose.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

adelinaangela avatar
adelinaangela 15-11-2000

Heerlijk !!!! Ik was na 1 x dit gerecht maken zo verkocht dat ik het in diezelfde week nog twee keer heb gemaakt. Ik doe hem alleen 10 minuten langer in de oven. Binnenkort ga ik wat varieren op dit recept. Het lijkt me ook heerlijk met champignons.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten