Heerlijke sappige varkenshaas in Parmaham met champignon-pestoroomsaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-10-2015
  • Heerlijke sappige varkenshaas in Parmaham met champignon-pestoroomsaus

    Heerlijke sappige varkenshaas in Parmaham met champignon-pestoroomsaus

    Heerlijke sappige varkenshaas in Parmaham met champignon-pestoroomsaus

  • Heerlijke sappige varkenshaas in Parmaham met champignon-pestoroomsaus

    Heerlijke sappige varkenshaas in Parmaham met champignon-pestoroomsaus

    Heerlijke sappige varkenshaas in Parmaham met champignon-pestoroomsaus

  • Heerlijke sappige varkenshaas in Parmaham met champignon-pestoroomsaus

    Heerlijke sappige varkenshaas in Parmaham met champignon-pestoroomsaus

    Heerlijke sappige varkenshaas in Parmaham met champignon-pestoroomsaus

Varkenshaas in de vriezer, pesto die op moest. Daar moest iets mee gedaan worden.
De varkenshaas in dikke plakken gesneden (varkensoester of varkensfilet) omwikkeld met een reep Parmaham. In de oven gegaard in een heerlijke pestoroomsaus met champignons.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Plm. 600 gram varkenshaas in plakken van plm. 5 cm dikte
basilicumpesto (deels voor de varkenshaas en plm. 2 flinke eetlepels voor de saus)
plm. 4 plakken Parmaham in de lengte doormidden gesneden
peper, zout
2 eetlepel zonnebloemolie
10 gram roomboter
150 gram champignons (in plakjes)
1 klein sjalotje (gesnipperd)
200 ml slagroom
1 borrelglas witte wijn of cognac
1 theelepel paprikapoeder
paar druppels tabasco
mespunt cayennepeper of pittig paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 729,53 kcal
Koolhydraten 6,15 g
Eiwitten 50,35 g
Vetten 52,34 g
Benodigdheden
Koekenpan
ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden.
Kruid de plakken varkenshaas met peper en zout.
Smeer de randen van de varkenshaas in met pesto.
Wikkel daaromheen een reep Parmaham.

Verhit de olie in de koekenpan.
Bak de plakken varkenshaas hierin snel rondom bruin.
Haal het vlees uit de pan en leg ze in een ovenschaal.

Bak in het overgebleven vet de sjalotsnippers glazig.
Voeg de champignons toe en bak even mee tot het vocht is verdwenen.
Blus af met witte wijn of cognac en laat dit inkoken.
Voeg dan de room toe.
Breng alles aan de kook tot de room dikker wordt.
Van het vuur af de pesto erdoor roeren en de saus op smaak maken met peper, zout, paprikapoeder, tabasco en cayennepeper.

Doe de saus in de ovenschaal en leg de varkensoesters (varkenshaas) erop.
Leg op elk stukje vlees een klontje roomboter'.

Zet de schaal nog plm. 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Het vlees is dan nog sappig en zeker niet droog.

Serveertip

Lekker met mijn
Perfect-geroosterde-aardappelen-uit-de-oven-lekker-knapperig
en bijvoorbeeld snijbonen of sla of andere lekkere groenten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 11-07-2017

Bedankt Dido voor je leuke reactie. Je hebt er een heerlijke en inderdaad feestelijke maaltijd van gemaakt zo te lezen. Groetjes, Petra

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 04-07-2017

Het was erg lekker! Ik heb er verse pasta bij gegeten. Vooraf had ik carpaccio met citroenmayonaise en toe tiramisu. Het was een feestelijke maaltijd! Groetjes, Dido

pwiggers avatar
pwiggers 29-06-2017

Goed idee Dido. Hoor wel van je of het gesmaakt heeft. Ik wens je vast een prettig weekend en eet smakelijk. Groetjes, Petra

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 28-06-2017

Deze is voor komend weekeinde. Weet nog niet of ik er aardappels bij geef of verse pasta. Groetjes, Dido

pwiggers avatar
pwiggers 12-12-2016

Wat leuk om te horen Ankie. Blij dat de varkenshaas in de smaak is gevallen. Ik heb jammer genoeg geen Aga en moet het met mijn "oud" Siemens doen. Gaat ook goed hoor. Fijne week voor jou. Petra

ankie43 avatar
ankie43 11-12-2016

Het was heerlijk Petra. Gemaakt in de warmhoud oven van mijn Aga. Perfecte oven voor garen op zo`n lage temperatuur. De saus was erg lekker en gaat zeker nog vaker gemaakt worden. Fijne zondag, Anke.

pwiggers avatar
pwiggers 27-08-2016

Ik ben erg benieuwd naar je reactie Joke. Wij hebben hiervan gesmuld. Groet, Petra

joke222 avatar
joke222 24-08-2016

Hallo, Heb je recept uitgetikt, voor 2 pers.. laat je snel weten wat wij ervan vonden. gr. Joke

Purrie avatar
Purrie 03-03-2016

Ik heb de nieuwste versie oven van Bosch... net een paar maanden oud. 100 Graden is niet zo warm om vlees te braden, maar ik denk dat het door het Spaanse vlees kwam, de varkenshazen zijn hier enorm dik en stevig. De plakjes waren echt niet te dik hoor. Al met al was het toch echt lekker, dus volgende keer doe ik het gewoon weer wat heter!

pwiggers avatar
pwiggers 25-01-2016

Dat weet ik Cecile, vandaar dat ik ook mijn oven nog even genoemd heb. Bij mij was de varkenshaas precies goed.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten