1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier

Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier

Door: wilmiewillemse

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-10-2015

Ingrediënten 5 personen


- 500 gram verse worst of saucijzen
- 100 gram (katen)spek
- 1 blik (jonge) kapucijners
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 prei
- 2 rode (punt) puntpaprika's
- 250 gram champignons
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 el (gerookte) paprika poeder
- 2 blaadjes laurier
- 1 flesje bockbier
- 1 runder bouillontablet
- peper en zout
- olijfolie
- peterselie om mee te garneren


Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier
Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier

Deze stoofpot doet stoer aan door worst, kapucijners en bier te gebruiken. Toch zul je merken dat de smaken verfijnd zijn. De gerookte paprikapoeder, katenspek, de jonge kapucijners (velderwtjes)  en het bockbier dragen daar zeker hun steentje aan bij. Er is natuurlijk niks mis mee om gewonere ingrediënten te gebruiken zoals; normale paprikapoeder, gewone spekreepjes, de reguliere kapucijners en een ander soort bier. Het is en blijft een stoere herfststoof die heerlijk smaakt. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Snijd de worst in stukjes van 1 tot 2 cm. Het spek in reepjes.
- Hak de knoflook en snijd de uien fijn.
- Snijd de paprika in reepjes, de prei in ringen (goed wassen) en de champignons eventueel in tweeën of vieren (de kleinste laat je heel)
- Laat de kapucijners uitlekken.

Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een grote stoofpan en bak hierin de stukjes worst en de spekreepjes.
- Voeg de knoflook en uien toe. Schep het goed doorelkaar en voeg daarna het paprikapoeder, laurier en peper en zout toe.
- Schep dit weer doorelkaar en voeg na een paar minuutjes de paprika, prei en de champignons toe.
- Laat dit ongeveer 5 tot 10 minuten stoven en doe er dan de gepelde tomaten (met vocht) en de uitgelekte kapucijners bij.
- Schep dit weer goed doorelkaar en voeg het bier en het bouillonblokje toe. Laat het geheel nog een half uurtje zachtjes stoven, met de deksel op de pan.
- Er ontstaat nu een mooie ingedikte saus.
- Garneer op het laatst met peterselie.

Serveertip

Serveer er dikgesneden bruin brood, aardappelpuree of frieten bij.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top