Bretonse mosselen

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2015
  • Bretonse mosselen

    Bretonse mosselen

    Bretonse mosselen

Heerlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kg mosselen
25 g roomboter
75 g ontbijtspek, in reepjes
2 uien,in ringen
2 preien, in ringen
150 ml cider
1 bekertje crème fraîche (à 125 ml)
1 bosje platte peterselie, fijngehakt
1 baguette
125 g kruidenboter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Controleer de mosselen.
Smelt ineen ruime hoge pan de boter. Bak de spekreepjes uit. Bak de ui en prei 2 min. mee.
Schenk de cider in de pan. Leg de mosselen op de groenten. Breng de mosselen in een gesloten pan aan de kook en kook ze 6-8 min. of tot alle schelpen openstaan. Houd de mosselen met de groenten warm. Zeef het
mosselvocht, doe terug in de pan en laat tot zo'n 150 ml inkoken. Roer de crème fraîche erdoor. Schenk de roomsaus over de mosselen en bestrooi met de peterselie. Serveer ze met het stokbrood en de kruidenboter.
Bereiden ± 30 min.

Bron

Mosselboekje

Serveertip

Vervang 1 prei door venkel. De zachte anijssmaak doet het ook goed bij mosselen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten