1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Vissoep

Vissoep

Door: bouw0077

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2015

Ingrediënten 4 personen


1ui
2 knoflookteentjes
1 paprika kleur naar keuze
1 rode peper
250 Gr kabeljauwfilet ( of andere witvis)
Boter
1/2 liter witte wijn ( naar eigen keuze)
1 pak gezeefde tomaten
1 theelepel oregano
1 laurierblaadje
1 dl slankroom
100 Gr gekookte mosselen
100 Gr Noorse garnalen
3 eetlepels gesnipperde peterselie
Peper en zout


Verder heb je nodig


Grote pan.

Vissoep
Vissoep
Vissoep
Vissoep
Vissoep
Vissoep
Vissoep
Vissoep

Een heerlijke vissoep voor bv op zondag, lekker een stokbroodje met kruidenboter erbij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de paprika schoon en in stukjes snijden. Halveer het pepertje en haal de zaadjes eruit, en snij in kleine stukjes.snij de kabeljauw in blokjes van ca. 3 centimeter en met zout bestrooien.smelt boter in een grote pan en voeg de uien knoflook paprika en rode peper toe,en bak het geheel zachtjes ca. 5 min. Voeg de wijn en pak gezeefde tomaten oregano en laurier toe, en breng aan de kook. Laat de soep zachtjes ca. 15a20 min koken. Verwijder daarna het laurierblaadje. Roer de vis erdoor heen en laat dit nog 5 min zachtjes garen.
Afwerken met de room, peper, zout en peterselie.

Lekker met stokbrood en kruidenboter.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bouw0077
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top