Mosselen uit de stoomoven.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Makkelijk,snel en lekker!! Mosselen uit de stoomoven. ( ik gebruik die van neff). Heerlijk!!
Ingrediënten 2 personen
Ingrediënten2 kilo mosselen
200 gr mosselgroenten
1 a 2 teentjes geperste knoflook
flinke scheut droge witte wijn
peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1293,59 kcal |
Koolhydraten | 74,18 g |
Eiwitten | 174,02 g |
Vetten | 31,51 g |
Benodigdheden
Stoomoven.( neff).
Bereidingswijze
Bereiding
Spoel de mosselen af met koud water, gooi de kapotte mosselen eruit en de mosselen die open blijven staan, als je er tegen aan tikt.
Was de mosselen en controleer of ze dicht gaan( doormidden er tegen aan te tikken),blijft er 1 open die dan verwijderen.
Pak de ovenschaal zonder gaatjes, doe de mosselgroente in de ovenschaal peper zout en knoflook toevoegen en een flinke
scheut witte wijn erover gieten.
Leg daar op de mosselen, schuif de ovenschaal in de stoomoven en stoom de mosselen op 85 graden 15 min.
Serveren met stokbrood en kruidenboter en verschillende sausjes en een lekker glaasje witte wijn.
Serveertip
Wijn tip; Sauvignon Blanc
En ipv stokbrood zijn natuurlijk frietjes er lekker bij.