Mexicaanse Kiptaart

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Mexicaanse Kiptaart

    Mexicaanse Kiptaart

    Mexicaanse Kiptaart

  • Mexicaanse Kiptaart

    Mexicaanse Kiptaart

    Mexicaanse Kiptaart

  • Mexicaanse Kiptaart

    Mexicaanse Kiptaart

    Mexicaanse Kiptaart

Dit recept heb ik van mijn sportmaatje gekregen maar het een beetje aangepast naar smaak en handigheid
Het recept is met Gare kipfilet! hou hier rekening mee dat je het evetenueel eerst bakt. Ik vergeet dit nog al eens en kom dan in tijd nood. Maar lekker van te voren klaar te maken en hier favoriet.
 Ik gebruik allerlei soorten bonen die ik lekker vind.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten:
6 grote bloemtortillas (wraps)
150 g magere yoghurt
90 ml zure room
75 g geraspte belegen kaas

Mexicaanse kipvulling:
2 el olijfolie
1 grote zoete ui of gewone ui
2 knoflookteentjes, uitgeperst
1 groene of rode paprika, zonder zaadlijsten en kleingesneden
of 1 courgette
1 blikje maïs, 300 g
1 verse rode peper, zonder zaadlijsten en kleingesneden (of 1 cm gemalen chilipepeper uit tube (Koelvers)
2 blikken tomatenblokjes à circa 400 g
1 blikje tomatenpuree
2 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 tl basterdsuiker
1 kippenbouillonblokje of 1 tl kippenbouillonpoeder
500-600 g GARE kipfilet, in blokjes gesneden
1 blik rode kidneybonen, circa 410 g, uitgelekt en afgespoeld
een klein blikje black beans
6 el verse koriander, fijngehakt
paar snufjes citroen peper
bindmiddel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

0. als je geen Gare kipfilet hebt bak deze dan eerst gaar en kruid de kipflet met kipkruiden of mexicaanse kruidenmix

1. Maak eerst de vulling. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui hierin in circa 10 minuten zacht.
Roer de knoflook, paprika, maïs en peper erdoor en bak nog eens 5 minuten.
2. Voeg de tomatenblokjes met het sap toe, de gemalen koriander, komijn, suiker en bouillonblokje of -poeder. Breng op smaak met zout en peper en roer goed.
Breng aan de kook, temper het vuur en laat 10 minuten sudderen.
3. Roer de kip, bonen en de helft van de verse koriander erdoor.
Laat het geheel in 5 minuten op een niet te hoog vuur goed warm worden.
4. Bind evt. de saus tot een dikkere saus.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
5. Bestrijk een grote springvorm (diameter circa 28 cm) licht met olie.
Leg een tortilla op de bodem en schep hierop een vijfde van de vulling.
Leg hier weer een tortilla op en vervolgens de vulling en herhaal dit met de rest van de vulling en tortilla's; eindig met een tortilla. De inhoud zal iets boven de vorm uitsteken.
als je mengsel over hebt en 1 tortilla, steek dan eens kleine vormpjes en maak een minitaartje, zie foto's
6. Meng de yoghurt met zure room, 50 gr van de kaas en 2 el van de resterende koriander.
Schep dit over de taart. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin. Strooi de resterende koriander erover en serveer warm en in punten gesneden.

Bron

Gekregen van sportmaatje en zelf wat aangepast naar smaak

Serveertip

Ik had nog mengsel over en 1 tortilla, ik heb met een uitsteker kleine rondjes gemaakt en 3 kleine mini tortillataartjes gemaakt. zo leuk, handig voor een klein hapje tussendoor, zie foto

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

YvonneR65 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten