Kipfilet met ham en kaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Kipfilet met ham en kaas

    Kipfilet met ham en kaas

    Kipfilet met ham en kaas

  • Kipfilet met ham en kaas

    Kipfilet met ham en kaas

    Kipfilet met ham en kaas

  • Kipfilet met ham en kaas

    Kipfilet met ham en kaas

    Kipfilet met ham en kaas

  • Kipfilet met ham en kaas

    Kipfilet met ham en kaas

    Kipfilet met ham en kaas

combinatie van kip, ham en 2 soorten kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
kipkruiden
zout
1/2 t knoflookpoeder
1/2 t uienpoeder
1/2 t paprikapoeder
1/2 t korianderpoeder
1/2 t mosterdpoeder
1/4 t cayennepeper
1/4 t zwarte peper
1/4 t nootmuskaat
1 droge peterselie
1/2 t suiker

Meng alle ingrediënten goed (en maakt genoeg om wat overblijft in een potje op een droge plaats te bewaren)

1 halve kipfilet per persoon
2 gekneusde teentjes knoflook
olijfolie en boter voor bakken
gesmolten boter voor ovenschaal
patentbloem goed op smaak gebracht met kipkruiden
droge witte wijn
beetje kippenbouillon
plakken York ham of ham van eigen keuze
verscheurde basilicum bladeren
Mozzarella kaas, geraspt
Parmezaanse kaas grof geraspt
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 557,82 kcal
Koolhydraten 8,78 g
Eiwitten 56,97 g
Vetten 30,34 g

Bereidingswijze

1. Haal kipfilets door op smaak gebrachte bloem en schut iets af. Er mogen nog bloem op blijven zitten dit helpt later bij binding van saus.
2. Braad kipfilet in olie en boter met knoflook aan beide kanten goudbruin van kleur.
3. Voeg witte wijn en kippenbouillon erbij en gaar kipfilet in vocht door het om en om erin te stoven.
4. Haal kipfilets uit pan en doen ze in een ovenstaal met de gesmolten boter onderin. (reduceer ondertussen de saus verder tot een gebonden saus)
5. Vouw plakken ham dubbel en verdeel plakken ham over kipfilet.
6. Bak kipfilet met ham voor 15 min. bij 200*C.
7. Haal uit oven en verdeel basilicum bladeren over ham en doen daarop geraspte Mozzarella en Parmezaanse kaas.
8. Bak verder in oven tot kas gesmolten zijn.
9. Serveer 1 halve kipfilet per persoon en verdeel er wat van de saus over.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten