1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appelkwarktaart

Appelkwarktaart

Door: Joyce1956

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-10-2015

Ingrediënten 6 personen


500 g zachtzure appels
3 eetl. citroensap
100 g boter
150 g suiker
3 eieren
250 g kwark
150 g cakemeel
boter om in te vetten
50 g geschaafde amandelen
2 eetl. suiker
1 theel. kaneelpoeder


Verder heb je nodig


Springvorm ø 24 cm

Appelkwarktaart
Appelkwarktaart
Appelkwarktaart
Appelkwarktaart

Dit is een appeltaart die ik al velen keren heb gemaakt, en die bij iedereen in de smaak valt. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingsinfo:
inclusief baktijd.

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de appels en snijd ze in smalle partjes. Besprenkel ze met de helft van het citroensap. Roer of mix de boter en de suiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er één voor één door. Meng de rest van het citroensap door de kwark. Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker. Spatel het cakemeel er luchtig door. Vet de bakvorm licht in.

Bereiden:
Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant iets glad. Verdeel de appelpartjes over het beslag. Strooi de geschaafde amandelen erover. Meng suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel. Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.

Bron

Boodschappen



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top