Gebraden hazenrug met radijs, bieten, vinaigrette van wijnazijn

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Gebraden hazenrug met radijs, bieten, vinaigrette van  wijnazijn

    Gebraden hazenrug met radijs, bieten, vinaigrette van wijnazijn

    Gebraden hazenrug met radijs, bieten, vinaigrette van wijnazijn

Dit is recept van topchef Carlo Chantrel van restaurant De Zwaan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Rode, witte, gele bieten
12 aardperen (topinamboer)
Picudo olijfolie van Valderrama
2 stuks hazenrug
zout en peper
Cornicabra olijfolie van Valderrama (
roomboter
Groentebouquet van wortel, prei, ui en knolselderij
jeneverbes, kruidnagel, blaadje laurier, tijm, rozemarijn
Shiso Purple wijnazijn van Koppert Cress (smaak: azijn)
2 dl rode wijn
Biologische muesli met gedroogde vruchten
radijs
Chioggia bietjes
Picudo olijfolie van Valderrama
Syrha Leaves Koppert Cress
Shiso Purple Koppert Cress
kaneelstok
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Bereidingswijze

WERKWIJZE:
Stoof de bietjes en aardpeertjes apart gaar, om de mooie kleur te behouden, in de Picudo olijfolie met wat water.
Pel de bieten schoon en snijd eventueel het formaat mooi bij.
Verwijder de beide vliezen van de hazenrug .
Snijd de voor- en achterzijde af en kruid met peper en zout.
Bewaar de afsnijdsels voor de saus.
Bestrooi de hazenrug met peper en zout en braad deze rondom bruin aan in de Cornicabra olijfolie.
Begin met de rugzijde. Voeg roomboter toe om het vlees te arroseren.
Plaats het vlees in een braadslee en laat even rusten.
Start intussen de overige bereidingen.
Snijd het groentebouquet fijn en bak dit samen met de kruiden en de afsnijdsels van de haas tesamen met een klont roomboter in de zojuist gebruikte braadpan.
Blus af met de Shiso Purple wijnazijn en de rode wijn.
Laat het geheel reduceren tot het lekker van smaak is.
Plaats de hazenrug in de oven voor 40 ongeveer minuutjes op 180°C, bedruip regelmatig met het braad vocht.
Laat het vlees na het garen 5 minuten rusten op een warme plaats.
Bak de muesli in de Picudo olijfolie en blus af met een klein beetje wijnazijn, houd warm.
Verwarm de bietjes en aardpeertjes in de Picudo olijfolie.
Snijd de filets en de haasjes uit de rug karkassen.
Zeef de vinaigrette en monteer met de Cornicabra olijfolie, breng op smaak met peper en zout.
Schaaf dunne plakjes van de radijs en de rauw gebleven Chiogga biet, maak aan met Cornicabra olijfolie.

AFWERKING
Snijd de filets in mooie medaillons en verdeel deze over een langwerpige bord.
Leg op ieder bord ook een haasje.
Wissel de medaillons in een rechte lijn af met de verschillende bietjes en aardpeertjes.
Versier het vlees met de dun geschaafde plakken radijs en Chioggia biet aangemaakt met Picudo olijfolie.
Dresseer de gebakken muesli om het gerecht.
Garneren met Syrha Leaves en Shiso Purple.
De Shiso Purple laat de smaak van de vinaigrette prachtig terug komen.
Dresseer de vinaigrette van hazenrug over het gehele gerecht.
Schaaf wat kaneel van de kaneelstok over het gerecht tijdens het opdienen aan tafel.

Bron

Http://www.receptenvantopchefs.nl/

Serveertip

Prachtig als geserveerd op een langwerpig bord.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bert051 avatar

Doorsturen

Home Recepten