Bokbier stoofpotje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Bokbier stoofpotje

    Bokbier stoofpotje

    Bokbier stoofpotje

  • Bokbier stoofpotje

    Bokbier stoofpotje

    Bokbier stoofpotje

  • Bokbier stoofpotje

    Bokbier stoofpotje

    Bokbier stoofpotje

Een lekkere variatie op mijn Ouderwetse hachee.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
900 gram riblappen
50 gram boter
1 eetlepel pittige mosterd (bv. groninger)
2 theelepels kaneel
2 flesjes bokbier ( ik heb Bavaria genomen)
250 gram sjalotjes
300 gram winterwortel
1 eetlepel verse tijm
2 plakjes ontbijtkoek
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 665,22 kcal
Koolhydraten 26,82 g
Eiwitten 48,46 g
Vetten 32,52 g
Benodigdheden
Grote braadpan met dikke bodem

Bereidingswijze

Zorg dat het bokbier op kamertemperatuur is,
Snijd de riblappen in grove stukken, kruid met zout en peper uit de molen, kaneel en de mosterd.
Wrijf de mosterd er goed door.
Verwarm de pan met boter totdat het schuim is weg getrokken en braad het vlees rondom aan en bruin.
Giet voorzichtig het bokbier langs de kant van de pan, zorg dat het vlees onder staat.
Maak de sjalotjes en winterwortel schoon, snijd de sjalotjes 1 keer doormidden en de winterwortel in plakjes van ± 0,5 cm.
Ris de takjes tijm.
Doe de sjalotjes, winterwortel en tijm erbij en laat even doorkoken, dan op een kleine pit (desnoods op een panverdeler) laten sudderen.
Na zo'n 2 uurtjes de peperkoek in blokjes erdoor roeren en laat deze oplossen zodat je een mooie saus krijgt.
Proef even of je er nog wat peper en zout moet toevoegen, maar dat is dus naar eigen smaak.

Bron

Dirk

Serveertip

Wij hebben dit gegeten met een lekkere eigen gemaakte doperwtenpuree, maar met rijst zal het ook goed smaken.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

meeuw405 avatar
meeuw405

Doorsturen

Home Recepten