1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Saus
  6. Gestoofde haricot verts in saus

Gestoofde haricot verts in saus

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2015

Ingrediënten 4 personen


Kippenbouillon, genoeg om bonen te bedekken
2 e olijfolie
50 g gerookt spek reepjes
1 middelgrote ui, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
1 tomaat, in blokjes
500 g haricot verts, punten verwijderd
zout
zwarte peper


Gestoofde haricot verts in saus
Gestoofde haricot verts in saus
Gestoofde haricot verts in saus
Gestoofde haricot verts in saus
Gestoofde haricot verts in saus

lekker met lamsvlees

lekker met lamsvlees

even zelf verzonnen boontjes receptje uit een €haal de koelkast leeg€, actie...   
echt heerlijk!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak spekjes uit in olijfolie en haal uit pan.
2. Fruit de uien en knoflook tot zacht,
3. Voeg bonen en tomaat erbij en roerbak tot alles goed vermengd zijn.
4.Voeg zout, peper, spekjes en de kippenbouillon erbij. (bonen moet precies bedekt zijn)
5. Stoof met deksel op pan voor 30-45 min.
6. Als er teveel kookvocht overblijft, kookt je die in tot een bijna gebonden sausje.

Serveertip


Lekker met gestoofde lamsvlees en aardappelpuree.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top