Mini Pavlova met Chocolademousse en Karamel

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-2015
  • Mini Pavlova met Chocolademousse en Karamel

    Mini Pavlova met Chocolademousse en Karamel

    Mini Pavlova met Chocolademousse en Karamel

Een heerlijk nagerecht tijdens een herfstige avond!
Dit recept komt uit Smult 9 (september 2015), benieuwd naar meer?
Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eiwitten van verse eieren
120 g kristalsuiker
100 g pure of melkchocolade, in kleine stukjes
125 ml slagroom
2 stukjes fudge, in kleine stukjes
4 el pure chocoladesaus
4 el karamelsaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
handmixer
bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Klop eiwitten in een schone kom met de handmixer tot stijve pieken. Voeg daarna al kloppend beetje bij beetje suiker toe, blijf kloppen tot het schuim gaat glanzen en taai wordt.
2. Schep met voldoende tussenruimte 4 bergjes schuim op de bakplaat en duw er met de bolle kant van een lepel een holte in, zodat het bakjes worden.
3. Laat pavlova's in de oven in 1½ uur stevig worden. Schakel de oven uit en laat pavlova's met ovendeur open afkoelen.
4. Laat 75 gram chocolade au bain-marie smelten en daarna iets afkoelen. Klop in een kom slagroom stijf, spatel gesmolten chocolade erdoor en meng alles tot een luchtige mousse. Laat mousse in de koelkast in minstens 1½ uur opstijven.
5. Zet pavlova's op borden en vul de holtes met chocolademousse. Schenk chocoladesaus en karamelsaus er zigzag overheen en strooi

Bron

Smult 9

Serveertip

Enjoy!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten