1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. kwartel met port jus

kwartel met port jus

Door: hans3333

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-2015

Ingrediënten 4 personen


4 kwartels ( diepvries )
16 plakjes buik of ontbijtspek
25o ml. wildfond
200 ml. rode port
blokjes roomboter ijskoud
peper/zout uit de molen


Verder heb je nodig


Oven op 180 graden ( hete lucht )
ovenschaal
grillpan
sauspannetje met dikke bodem.

kwartel met port jus
kwartel met port jus
kwartel met port jus
kwartel met port jus
kwartel met port jus
kwartel met port jus
kwartel met port jus
kwartel met port jus

Lekkere luxe

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de kwartels met ruim zout en peper. ( niet ontdooien )
wikkel 4 plakjes spek van boven naar beneden ( borst naar pootjes )
verwarm 40 minuten op 180 c
verwijder spek en bak de huid nog even krokant in de grilpan.
snipper het spek en voeg evt. aan je saus of serveer bij de kwartel.
verwarm op laag vuur de fond en verwarm tot vloeibaar
voeg port toe en kook in voor ongeveer 4/5 minuten op middelhoogvuur.
zet vuur uit, klop de blokjes ijskoude boter erdoor , serveer direct.
je kunt de saus nog even opwarmen, maar mag niet meer koken.

Serveertip

Serveer er gegrilde brioche rondjes met een zacht gekookt kwarteleitje bij,

Bron

Franse kookboeken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top