Caponata

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-2015
  • Caponata

    Caponata

    Caponata

  • Caponata

    Caponata

    Caponata

Een typisch Siciliaanse vegetarische schotel van aubergines, tomaten, rozijnen, kappertjes en pijnboompitten - serveer met geroosterde ciabatta.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor de caponata
100 ml olijfolie
3 grote aubergines, snijd ze in blokjes van 2 cm
2 lange sjalotten, fijngesneden
1 rode peper, zonder zaden
1 blik tomatenblokjes
2 t kappertjes
50 g rozijnen
4 selderij stelen, in plakjes
50 ml rode wijnazijn
handvol geroosterde pijnboompitten
basilicum bladeren voor garnering

1. Bak de aubergines tot gaar en zacht en haal uit pan.
2. Fruit in bakvet de sjalotjes en rode peper tot zacht.
3. Voeg de tomaten, kappertjes, rozijnen, selderij en 50 ml rode wijnazijn erbij.
4. Doen aubergine blokjes terug in de pan en geur met zout.
5. Breng geheel aan kook en kook op zacht vuur voor 40 min. met de deksel op de pan.
6. Wanneer de caponata gaar is, laat iets afkoelen terwijl je de bruschetta maken.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

voor de bruscetta
8 sneetjes ciabatta
olijfolie
1 knoflook teentje

1. Verhit een grillpan, besprenkel het brood met olijfolie en rooster tot geroosterd aan beide kanten.
2. Wrijf elk snee in met knoflook.

Serveer de warme caponata gegarneerd met de basilicum blaadjes en pijnboompitten en serveer bruschetta er apart bij. (gasten kan nu hunzelf helpen)

Bron

Good Food Magazine

Laatste reacties

fransine avatar
fransine 04-11-2015

Dit ziet er weer heerlijk uit, fijn voor bijv. op zaterdag in de winter, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten