Zalige appeltaart met walnoten en roerdeeg omgekeerd gebakken

  • Duits, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2015
  • Zalige appeltaart met walnoten en roerdeeg omgekeerd gebakken

    Zalige appeltaart met walnoten en roerdeeg omgekeerd gebakken

    Zalige appeltaart met walnoten en roerdeeg omgekeerd gebakken

Veel appels aan onze bomen in de tuin dit jaar.
Daar moet je iets mee doen.
We kregen visite dus opzoek naar een nieuw appeltaartrecept.
Toen ik bovengenoemd recept tegenkwam wist ik het: die ga ik maken. Niet moeilijk en snel klaar.
Het resultaat: een heerlijke appeltaart.
Onze visite nam 2x achter elkaar een stuk. Dat zegt toch wel wat.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
100 + 30 gram zachte (room) boter
1 theelepel gemalen kaneelpoeder
150 + 50 gram suiker
plm. 750 gram appels (lichtzuur), bijvoorbeeld Elstar
plm. 100 gram walnoten
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
3 eieren (M)
1 theelepel vers geraspt citroenrasp
1 eetlepel citroensap
175 gram bloem (of zelfrijzend bakmeel) (bij gebruik van bloem 2 theelepels bakpoeder toevoegen)
25 gram maïzena
plm. 50 gram kweepeergelei of gezeefd abrikozenjam

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer
beslagkom
zeef
springvorm van 26 cm doorsnede
bakpapier
kwastje
pannetje om de gelei of jam te verwarmen
uitsteker voor de klokhuizen

Bereidingswijze

Bekleed de springvorm met bakpapier zodanig dat de randen bedekt zijn omdat de appels vocht kunnen vrijlaten.
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) of 160 graden hetelucht.

Schil de appels. Vewijder het klokhuis met een uitsteker. Snij de appels in plakken van plm. 1 cm. dikte. Smeer de bodem en de rand van de met bakpapier beklede springvorm in met 30 gram boter.
Meng het kaneelpoeder me 50 gram suiker.
Strooi de kaneelsuiker over de springvormbodem.
Verdeel een laag appelschijven over de springvormbodem.
Vul de openingen tussen de appels op met walnoten.
Leg de rest van de appelschijven en walnoten hierop.
Klop 100 gram boter, 150 gram suiker, vanillesuiker en een mespunt zout plm. 5 minuten met de mixer tot een crèmige massa.
Roer één voor één de eieren erdoor.
Roer dan het citroenrasp en het citroensap erdoor.
Meng het bloem met bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel) met de maïzena.
Zeef dit en schep dit voorzichtig door de ei/botermassa.

Verdeel het deeg over de appelschijven en strijk het deeg glad.
Op de tweede richel van onderen in de voorverwarmde oven van 180 graden. plm. 45 minuten bakken.

Rand van de springvorm voorzichtig losmaken.
Taart omgekeerd op een taartschaal storten. Bakpapier voorzichtig verwijderen.

Kweeperengelei of abrikozenjam verwarmen en de taart daarmee bestrijken.
Laten afkoelen en dan................smikkelen.

Bron

Internet (iets aangepast)

Serveertip

Lekker met een toefje slagroom maar ook zonder slagroom verrukkelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 12-10-2015

Ziet er heerlijk uit, neem ik mee. Bedankt.

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 12-10-2015

Wat een heerlijk recept ik heb het in mijn kookboek gezet om zodra ik terug ben van Z.A. te maken. Bedankt Petra en lieve groetjes, Margrit

hermien_kg avatar
hermien_kg 11-10-2015

Ziet er heerlijk uit. Ik heb het recept in mijn kookboek gezet. Nog een fijne zondag (zal best lukken met dit mooie weer!) Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten