Humkessoep een heerlijk herfst gerecht.
- Nederlands, Voorgerecht
- > 120 min.
dit recept heb ik meer als 60 jaar geleden op de boerderij gegeten. Heb dit naar mijn eigen smaak
klaar gemaakt , wel naar echt twents gebruik. en eet deze soep nog regelmatig
Ingrediënten 4 recipe.people
400 gr. klapstuk, 500 gr slabonen, 500 gr. pronkbonen, half potje witte bonen,2 preien, 1 knolselderij met groen, 2 dikke aardappels, 2 laurierblaadjes, kruiden, zout en 250 gr. ossenstaart.Benodigdheden
grote pan groente en snij messenBereidingswijze
Laat klapstuk en ossenstaart een paar uurtjes zachtjes trekken. Haal het vlees en de botjes er uit en doe de slabonen (1cm lang ) en de pronkbonen, prei knolselderij plus het groen, kruiden wat je zelf lekker vind en zout in de boullion. Nog anderhalf uur zachtjes koken. De aardappels aan stukjes erbij en nog 20 min. laten sudderen.Klapstuk er weer bij in ,evenals het ossenstaart vlees.
eet smakelijk.
Serveertip
Deze soep werd vroeger in veel twentse gezinnen voor de zondag klaar gemaakt, men serveerde er roggebrood belegd met bacon bij. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook iets bijzonders