1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Soep
  5. Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen

Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen

Door: wilmiewillemse

  • Europees, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2015

Ingrediënten 6 personen


- 25 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (funghi Porcini) of paddenstoelemix
- 250 gram vers eekhoorntjesbrood (funghi Porcini) of andere paddenstoelen
- 1 prei, in ringen
- 3 sjalotten, fijngesneden
- 2 laurierblaadjes
- 10 zwarte peperkorrels
- ½ bos peterselie, fijngesneden
- 1 knolselderij, geschild en in stukjes
- 3 aardappelen, geschild en in stukjes
- 1 ½ liter paddenstoelen bouillon (3 blokken)
- 200 gram crème fraiche
- Roomboter
- Scheutje olijfolie (of truffelolie)
- Scheutje Cognac
- Parmezaan (schaafsel of geraspt) om mee te garneren.


Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen
Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen
Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen
Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen
Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen
Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen
Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen
Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen
Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen
Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen
Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen
Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen

Deze héérlijke herfstige paddenstoelen soep maakte ik met eekhoorntjesbrood (funghi Porcini)
De basis van de soep is natuurlijk ook te gebruiken met andere paddenstoelen want de gebakken paddenstoelen voeg je pas op het laatst toe. Je kunt dus gewoon de paddenstoelen gebruiken die je zelf het lekkerst vind. De één houd van gewone champignons, de ander van een wat spannender soort. Zeker nu ze in de herfst volop verkrijgbaar zijn is dit een heerlijke soep om volop mee te variëren. Hier thuis is unaniem besloten dat dit recept niet mag, maar MOET blijven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Laat de gedroogde paddenstoelen 20 minuutjes wellen in warm water.
- Bak de prei en de sjalotten in de roomboter.
- Voeg laurier, peperkorrels en peterselie toe. (evt. zout)
- Voeg de gewelde paddenstoelen, aardappelen, knolselderij en de bouillon toe.
- Breng het geheel aan de kook, en laat het op een klein pitje ongeveer een half uurtje verder pruttelen.
- Verwijder de laurierblaadjes en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg de crème fraiche, de Cognac en de (truffel)olie toe en roer de soep goed door.
- Snij de verse paddenstoelen in plakjes en bak ze in boter.
- Schep de soep in kommen en verdeel de gebakken paddenstoelen eroverheen. Garneer met de Parmezaanse kaas.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top