Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gnocchi
  6. Gnocchi met Pesto, Kip en Champignons

Gnocchi met Pesto, Kip en Champignons

Door: Pat1984v

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-10-2015

Overheerlijk recept, is snel te maken, maar veel lekkerder als je er de tijd voor neemt. #SlowCooking
De Italiaanse keuken zie ik een beetje als Lego. Je kunt er vanalles aan toevoegen, vervangen of weg laten, naar je eigen allergie of religie. 

Ontdek meer:

Ingrediënten 2 personen


1 pak verse gnocchi
350 gram kip in blokjes gesneden
150 gram groene pesto (eventueel vers) (mag meer)
1 bakje champinons
1 sjalotje of kleine ui
2 tenen knoflook
150 ml kippenbouillon (op basis van 1 bouillon blokje)
Italiaanse kruiden
zelf geroosterde pijnboom pitten


Verder heb je nodig


Wok
Kookpan
spatel
vergiet


Bereidingswijze

VOORBEREIDING
1) Kruid de kip met 2 eetlepels italiaanse kruiden, en laat even staan
2) Maak de Kippenbouillon, het beste werkt het om eerst 200 ml water te gebruiken en de rest laten inkoken. Eventueel kun je de bouillon nog wat kruiden met peper.
3) Versnipper ondertussen de ui, knoflook en snijd de champignons grof.
4) Als je de pesto vers wilt maken is dit je moment.

BEREIDING
1) Bak de champignons gaar en leg ze apart.
2) Bak de kip-blokjes net wel/niet gaar en gooi ze in een schaal met de pesto.
3) Breng ongeveer 1 liter licht gezouten water aan de kook in de kookpan.
4) In de wok fruit je de sjalotjes en knoflook even aan, en blus het af met bouillon. en doe je de champignons erbij Laat dit even inkoken tot ongeveer 100 ml. (ongeveer 10 min)
5) Wanneer het water in de kookpan kookt gooi je de gnocchi erin, en in de wok doe je de kip met pesto. Goed roeren. (Het gas mag ook iets lager).
6) Wanneer de gnocchi gaar is (in de regel wanneer ze boven komen drijven) laat je ze even uitlekken in de vergiet. vervolgens gooi je ze over in de wok. en roert nog eens goed.
7) serveer op 2 borden, en gooi er wat geroosterde pijnboompitten op.

Tags

Serveertip

Het leuke van de Italiaanse keuken is dat je er zelf je eigen draai aan kunt geven.
Doe dit vooral, want koken op gevoel is altijd het lekkerst.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Pat1984v
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top