Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-10-2015
  • Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

    Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

    Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

  • Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

    Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

    Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

  • Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

    Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

    Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

  • Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

    Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

    Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

  • Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

    Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

    Chanfana - Portugees gestoofd lamsvlees

Chanfana uit hartje Portugal.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo lamsvlees (schapen of geitenvlees kan eventueel ook)
2 uien in ringen
4 knoflooktenen fijngesneden
4 kruidnagels
2 laurierblaadjes
2 t paprikapoeder
peper
zout
3 e olijfolie
750 ml goede rode wijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd het vlees in stukjes.
2. Verspreid de uien over de bodem van een vuurvaste ovenschaal of braadpan.
3. Meng het vlees, knoflooktenen, kruidnagels, laurierblaadjes en naar smaak paprikapoeder, zout en peper.
4. Voeg olijfolie toe en goede rode wijn. Zorg dat het vlees in elk geval net onder staat.
5. Laat dit alles marineren tot de volgende dag. Verwarm oven voor op 180 graden en zet de ovenschaal of pan in de oven zonder deksel.
6. Roer door na ongeveer één uur en zet de oven lager tot 150 graden.
7. Laat nog een uur in de oven staan tot het vlees goed zacht is.

Bron

Mistrix-recepten

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 09-10-2015

Hallo Deon. Zet dit recept in mijn Griekse kookboek. Dit komt binnenkort op tafel lekker met de Kritaraki. Groet van Ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten