Perenkruimel plaattaart

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-10-2015
  • Perenkruimel plaattaart

    Perenkruimel plaattaart

    Perenkruimel plaattaart

  • Perenkruimel plaattaart

    Perenkruimel plaattaart

    Perenkruimel plaattaart

Ben met een aantal mensen peren wezen plukken, we mochten de peren die hagelschade hadden voor ons zelf mee nemen. Dat laten we ons maar één keer zeggen. Mijn collega's vonden dat natuurlijk wel leuk en vroegen wat ik er zoal mee deed. En omdat de peren toch al snel rijpen, dacht ik laat ik er dan een plaattaart van bakken en mijn collega's mee laten genieten. Op zoek naar lekkere recepten een aantal gecombineerd en de keukenkastjes eens ingedoken wat lekker zou kunnen zijn. Dit is het resultaat. Hoop dat ze het kunnen waarderen.

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
75 gr. rozijnen,
350 gr. bloem,
200 gr. suiker,
300 gr. roomboter, in stukjes,
10 gr. bakpoeder,
mespunt zout,
restje gemengde noten, fijngehakt
restje cranberry's
custard
evt. glaasje rum of een andere lekkere likeur
750 tot 1000 gr. lekkere handperen b.v. doyenne du comice
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine,
schilmesje,
snijplank
weegschaal,
bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

de rozijnen wassen en met de cranberry's in wat vruchtensap wellen.
kan ook met rum of een andere lekkere likeur. waar je voorkeur maar naar uit gaat.
van de bloem, suiker, roomboter, zout en bakpoeder met de keukenmachine een kruimeldeeg maken.
bakplaat met bakpapier bekleden en 3/4 deel van het kruimeldeeg over de bodem verdelen en wat aandrukken.
oven voorverwarmen op 175 C.
ondertussen de peren schillen en in stukjes snijden en met wat custard omschudden.
de peren over de bodem verdelen en met kaneel bestrooien, daaroverheen de gewelde rozijnen/cranberry's verdelen.
het overgebleven kruimeldeeg met de fijngehakte noten mengen en over het perenmengsel strooien.
zet de bakplaat in het midden van de oven en bak 60 minuten, zet daarna de oven uit en laat nog 10 á 15 minuten staan.

Bron

combinatie van div. recepten van het internet en wat van mezelf

Serveertip

bestrooien met poedersuiker of een lekkere toef slagroom.
smullen maar.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten