Botermalse, pittige sudderlapjes

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-10-2015

Lekker Smullen van een pan gevuld met botermalse, pittige sudderlapjes in een heerlijke jus?Niet meer verder zoeken, je hebt het recept ervoor gevonden ;) Ik heb ervoor gekozen om hiervoor runderlapjes te gebruiken, maar sucadelappen zijn hier natuurlijk ook uitermate geschikt voor!  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr runderlappen
2 el sambal manis
2 el ketjap manis
40 gr boter
3 uien, in halve ringen
1 klein pepertje, in ringetjes
4 tenen knoflook, in plakjes
3 vleestomaten, ontveld en in blokjes
blikje tomatenpuree
4 el ketchup (of hotketchup)
2 el worcestershiresaus
7 dl runderbouillon van 2 blokjes
fijngesneden peterselie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank
scherp mes
braadpan

Bereidingswijze

Wrijf de runderlappen in met de sambal en ketjap en dit een half uurtje in laten trekken.

Smelt de boter in de braadpan en bak het vlees aan beide kanten mooi bruin.
Voeg de uien, pepertje en knoflook toe en bak even mee tot ze zachter zijn gevolgd door de tomatenblokjes, de tomatenpuree, ketchup en worcestershiresaus. Roer dit goed door het geheel en warm mee met de rest van de inhoud van de pan. Dan de bouillon erop gieten en alles 2 a 2,5 uur rustig laten stoven op klein vuur.
Af en toe eens doorroeren om aanzetten te voorkomen. Als het vlees uitelkaar begint te vallen is de pan zover dat ie op tafel kan, tijd om te Smullen... Eet smakelijk!!!

Bron

uit Jiri's familie

Serveertip

Lekker met rijst, maar ook bij aardappelen smaakt dit heel goed!

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 03-03-2016

Goeiemiddag Annelies, dat is inderdaad jammer! Dan is het zonde van de tijd en energie die je erin gestoken hebt, maar ja.. Het blijft altijd persoonlijke smaak natuurlijk ;) Dank je wel voor je reactie en vriendelijke Smulgroetjes terug, Erwin

mobiel_1370160260 avatar
mobiel_1370160260 03-03-2016

Hallo Erwin,dit recept viel ons erg tegen. Jammer maar dat is persoonlijk vind ik. Ligt waarschijnlijk aan de smaak van worschestershiresaus. Ben meer van de Indische kruiden.Vriendelijke smulgroetjes van Annelies

Delarosa avatar
Delarosa 02-03-2016

Goeieavond Annelies, ik hoop dat de sudderlapjes goed in de smaak zijn gevallen! Dank je wel voor je reactie en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

mobiel_1370160260 avatar
mobiel_1370160260 02-03-2016

Het staat nu op. Ben benieuwd.Groetjes van Annelies

Delarosa avatar
Delarosa 26-02-2016

Goeieavond Joke, fijn om te lezen dat het zo goed in de smaak is gevallen! Dank je wel voor je reactie en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

joke222 avatar
joke222 26-02-2016

goede avond, ik heb zojuist jou sudderlapjes gegeten, het was heerlijk, wij hebben het met stokbrood plakjes uit de oven gegeten. Dank je wel voor dit heerlijke recpt.

riawes avatar
riawes 15-10-2015

Lekker Erwin! Neem je recept mee. Groet van Ria

Delarosa avatar
Delarosa 15-10-2015

Goeiemiddag Witje, ik wens je bij voorbaat al smakelijk eten en dank je wel voor je reactie! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Witje03 avatar
Witje03 14-10-2015

Heb het recept meegenomen en ga het komende week uitproberen. Lijkt me heerlijk :)

Delarosa avatar
Delarosa 08-10-2015

Goeiemiddag Esther, ik wens je alvast smakelijk eten bij/met deze sudderlapjes! Dank je wel voor je reactie en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin. ps: wij hebben er laatst macaroni - gewoon puur - ipv rijst bij gegeten, was ook erg geslaagd!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten