Chocomel met Sweet salty caramel

  • Nederlands, Niet-alcoholische dranken
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 04-10-2015
  • Chocomel met Sweet salty caramel

    Chocomel met Sweet salty caramel

    Chocomel met Sweet salty caramel

Lekker met je benen op de bank, mok chocomel en een goed boek erbij en mij hoor je niet meer.
Kortom gewoon lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

Karamelsaus
water
50 g suiker
75 ml slagroom
1 el boter
1 snufje zout


Chocolademelk
20 g pure chocolade (minstens 70% cacao)
500 ml volle melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
slagroom
2 mokken

Bereidingswijze

Karamelsaus
Zet een kleine pan met een dikke bodem op een middelhoog vuur en doe er een scheutje water met de suiker in. Laat karamelliseren tot het mengsel donkerbruin wordt. Blus de karamel af met slagroom, pas op: het kan spetteren. Laat het circa 5 minuten rustig inkoken. Voeg op het laatst een klontje boter en een flinke snuf zeezout toe. Haal de pan van het vuur. Naarmate de karamel afkoelt, wordt deze harder.

Chocolademelk
Smeer de binnenste randen van de mokken in met de gezouten karamelsaus. Door de mok te draaien, verdeel je de karamelsaus mooi over de randen. Bewaar een klein beetje voor de garnering. Snijd de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de melk in een pannetje en laat de chocolade er in smelten. Giet de chocolademelk in de mokken en spuit er slagroom op.

Bron

24 kitchen

Serveertip

Garneer de slagroom met de overgebleven karamelsaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten