bokkige borrelhap

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-10-2015
  • bokkige borrelhap

    Bokkige borrelhap

    Bokkige borrelhap

Het leuke aan dit recept is dat je eerst flink aan het bokbier moet, namelijk om te proeven en te bepalen welke je gaat gebruiken in je beslag ,
persoonlijk houdt ik niet van de grote merken, grolsch, amstel, heineken, zijn allemaal te zoet, en dat doet de hapjes geen goed.
zoek naar je kleine lokale brouwers (  zo steun je ze ook nog ) of ga voor een minder zoete variant zoals texelsbok of jopen.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
12 grote kastanje champignons
12 gekookte gamba,s zonder staart
chili poeder
200 gram bloem gezeefd
200 ml. bokbier
1 eiwit
100 gram blauwader kaas verkruimeld
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Frituur
zeef
kom

Bereidingswijze

Zeef de bloem en meng al kloppend met het bokbier,
voeg het eiwit toe en klop mooi schuimig, zet koel weg voor gebruik.
verwijder de steeltjes uit de champignons, en vul de hoedjes met wat verkruimelde kaas.
haal door het beslag en frituur ( in kleine porties ) , krokant.
bestrooi de gamba,s met wat chilli, herhaal

Serveertip

Serveer met een tapas prikker erin en natuurlijk je favo dipsausjes.
wasabi mayonaise bv. bij de gamba,s of remoulade bij de champignons.
serveer er natuurlijk een lekker bokje bij !
pannenkoeken bakken? vervang de melk door bokbier , zalig met een hartige vulling.
uien ringen, inktvis of gewoon stukjes vis gaan ook prima met dit beslag.
eet & drink smakelijk .

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten