++TURKS GEHAKT MET FRISSE SALADE++

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-10-2015
  • ++TURKS GEHAKT MET FRISSE SALADE++

    ++TURKS GEHAKT MET FRISSE SALADE++

    ++TURKS GEHAKT MET FRISSE SALADE++

Op drukke doordeweekse dagen lukt het niet altijd om uitgebreid te
koken.Deze makkelijke maaltijd zet je binnen een half uur
op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=1 eetl. Olijfolie.
= VOOR HET GEHAKT;; =600 gram Rundergehakt.
=1 Rode Ui.gesnipperd. =2 teentjes Knoflook( fijngehakt)
=1 Tl. Komijnpoeder (djinten) =1 Tl. Paprikapoeder.
Snuf Chilipeper.
=1 Ei,losgeklopt.
+VOOR DE SALADE; 2 Rode Uien,gesnipperd.
=5 Trostomaten (in blokjes) =1 bosje Peterselie,(grof gehakt)
=1/2 bosje Munt,(grof gehakt) =2 eetl. zwarte Olijven.
=2 eetl. Olijfolie extra vergine. = 1 eetl. rode Wijnazijn.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
KOEKENPAN. met anti-aanbaklaag'
SCHAAL.

Bereidingswijze

1.Kneed het gehakt goed door met de andere ingredienten
en voeg een flinke snuf zout toe. Verhit de olie in een
koekenpan met antiaanbaklaag en duw het gehakt er
gelijkmatig in zodat een grote gehaktbal ontstaat.
2.Bak een paar minuten op een hoge stand en zet de warmte-
bron laag.Leg een deksel of bord op de pan en laat het
gehakt in circa 15 minuten gaar worden.
3.Meng intussen de ingredienten voor de salade en laat op
kamertemperatuur op smaak komen Keer het gehakt om
met behulp van het bord (kijk uit voor uitlopend vocht,
Doe dit niet boven het fornuis) en laat op de andere kant
weer in de pan glijden.
4.Bak nog enkele minuten op hoge stand. Snijd het gehakt
in punten en serveer met de salade
Lekker met knapperig Turks brood of Stokbrood en aioli

Bron

©

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten