Cheesecake met roze peper en rabarber
- Nederlands, Tussendoortje
- > 120 min.
Een feestelijke cheesecake met roze peper en rabarber
Ingrediënten 8 personen
VOOR DE VULLING:500 g rabarber
1 tl roze peperkorrels
100 g fijne kristalsuiker
1 el rozenwater
1 tl aardappelzetmeel
VOOR DE CHEESECAKE:
200 g volkorenbiscuits
85 g zachte boter
300 g roomkaas
3 eieren
1 tl vanille-essence
100 g fijne kristalsuiker
Benodigdheden
Bakblik, aluminiumfolie, rechthoekige taartvorm van 10x30 cm met losse bodem
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd voor de vulling de rabarber in stukken van 9 cm (1 cm korter dan de breedte van de taartvorm). Maal de peperkorrels grof in de vijzel. Hussel ze in een kom om met de rabarber, suiker en rozenwater. Spreid ze uit in een bakblik en dek af met aluminiumfolie. Gaar de rabarber in 20 min in de oven. Laat uitlekken en vang het vocht op.
Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden. Breek voor de cheesecake de biscuits in grove stukken en maal ze met 75 g van de boter in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Vet de taartvorm goed in met de rest van de boter en druk het biscuitdeeg goed aan tegen de bodem van de vorm.
Meng roomkaas, eieren, vanille-essence en suiker in de keukenmachine en giet het in de taartvorm. Tik de vorm een paar keer stevig op het aanrecht om lucht te laten ontsnappen en bak de cheesecake 50 min in de oven. Zet de oven uit en laat nog 30 min in de oven staan. Laat de taart buiten de oven 30 min afkoelen en vervolgens nog minimaal 1 uur in de koeling.
Haal de cheesecake uit de vorm en beleg met de stukjes rabarber. Verhit het rabarbervocht in een steelpannetje. Roer het aardappelzetmeel los met 2 el water en voeg het toe aan het hete rabarbervocht, zodat het lichtjes bindt. Laat afkoelen en lepel het over de rabarbertaart.
Bron
Tijdschrift