Afrikaanse pindasoep

  • Afrikaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-09-2015
  • Afrikaanse pindasoep

    Afrikaanse pindasoep

    Afrikaanse pindasoep

  • Afrikaanse pindasoep

    Afrikaanse pindasoep

    Afrikaanse pindasoep

Lekkere soep op basis van zoete aardappel en pinda(kaas). 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zoete aardappel
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geraspt
1 stuk verse gember, geraspt
klein blikje tomatenpuree
4 el pindakaas
1/2 tl djinten (komijnpoeder)
1 tl red pepper flakes
1 liter bouillon (2 blokjes en een liter water)

2 el olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

fruit de gesnipperde ui in de olie.
Schil en snij de zoete aardappel in blokjes van hooguit 1 cm, bak ze mee met de uien.
Als de uien glazig zijn, de knoflook en gember meebakken, tot het gaat geuren.
Dan de komijn en de red pepper flakes er bij en goed doorroeren.
De tomatenpuree en pindakaas toevoegen en het geheel goed mengen.
Vervolgens de bouillon toevoegen en de soep aan de kook brengen. Als het kookt, het vuur laag zetten en het geheel 15-20 minuten laten doorkoken.
Dan met een stamper de zoete aardappelblokjes fijnstampen; dit hoeft niet glad te worden, de soep moet structuur houden. Wel zal de soep zich zo wat binden.
Nog even doorpruttelen en dan is de soep klaar.

Serveertip

Serveren met fijngehakte (ongezouten) pinda's, gesnipperde bosui en eventueel een lekker stukje brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten