1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Shaks...shuka... Wat? Shakshuka!!!

Shaks...shuka... Wat? Shakshuka!!!

  • Wereld, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-09-2015

Ingrediënten 4 personen


1 rode paprika
1 groene paprika
1 ui
600 g gepelde tomaten in blik
4 eieren
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl rietsuiker (optioneel)
1 mespunt cayennepeper
Peper en zout
1 tl peterselie


Shakshuka

https://2deliciouskookblog.wordpress.com/ of https://www.facebook.com/2deliciousfoodblog

https://2deliciouskookblog.wordpress.com/ of https://www.facebook.com/2deliciousfoodblog

Voor de eerste keer Shakshuka gemaakt. Komt blijkbaar uit de Tunesische keuken. Er bestaan heel wat varianten! Ik volgde het simpel receptje uit de Goed gevoel van september. Mijn eitjes kunnen nog beter, maar het was wel lekker‚€¶. En ga zeker nog eens experimenteren met dit recept!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de paprika's in vier en verwijder de zaadlijsten. Hak ze vervolgens in stukken.
Pel de ui en hak ook die fijn.
Verhit de olijfolie in de pan en voeg de uiensnippers toe. Als die zacht worden, kan je de paprika's, de komijn, het paprikapoeder en de suiker toevoegen. Bak alles 7 tot 10 minuten op een hoog vuur.
Voeg vervolgens de tomaten en de cayennepeper toe en laat nog 10 minuten pruttelen op een lage temperatuur.
Breng op smaak met peper en zout en maak holtes in het mengsel. Breek in elke holte een ei en zet een deksel op de pan.
Bak nog enkele minuten tot de eieren net gaar zijn.
Strooi er peterselie over en serveer warm.

Bron

Maandblad ‚€ėGoed gevoel‚€ô ‚€" september 2015



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TooDelicious


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TooDelicious
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top