1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Oostenrijkse keuken
  5. Schnitzel
  6. De perfecte Wiener Schnitzel

De perfecte Wiener Schnitzel

Door: pwiggers

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-09-2015

Ingrediënten 4 personen


4 Kalfschnitzels à 150 gram
zout, peper
2 eieren (M)
2 eetlepels slagroom
50 gram bloem
150 gram paneermeel
150 gram roomboter


Verder heb je nodig


3 schaaltjes of borden
grote koekenpan
plastic folie
stevige zware pan om de schnitzels plat te slaan

foto van internet

goudbruin gebakken schnitzels

goudbruin gebakken schnitzels

Dit is het recept voor de perfectie Wiener Schnitzel, bestaande uit een dun lapje kalfsvlees met een knapperige korst met een heerlijke botersmaak.
Zie voor de voorbereiding de bijgevoegde foto's.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schnitzels na elkaar tussen 2 vellen plastic folie plat en dun slaan. Aan beide zijden kruiden met zout en peper.
2. Slagroom en eieren in een schaaltje met een vork goed door elkaar mixen. Bloem en paneermeel beide in een schaaltje of diep bord doen.
3. Schnitzels na elkaar door het bloem wentelen, overvloedig bloem afkloppen. Dan door het ei/room wentelen en daarna door het paneermeel wentelen. Paneermeel licht tegen de schnitzel drukken..
4. Boter verhitten en de schnitzels daarin aan elke kant plm. 4 minuten bakken. Tijdens het bakken steeds met het bakvet overgieten en de pan lichtjes bewegen.
5. De goudbruin gebakken schnitzel uit de pan halen, op keukenpapier laten uitlekken en met peterselie en een schijfje citroen serveren.

Serveertip

Nog 2 tips:
Je kunt ook starten met een laagje zonnebloemolie in de koekenpan. Hierin de schnitzels goudbruin bakken en dan nog lekker wat boter(plm. 20 gram) toevoegen voor de smaak of
de schnitzels in plaats van in boter helemaal in zonnebloemolie bakken.
Gebruik zoveel olie dat de schnitzels "zwemmen".

Bron

Essen & Trinken



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top