1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Ajam Opor

Ajam Opor

Door: devesh75

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-09-2015

Ingrediënten 4 personen


1 grote kip of 1 kilo kipfilet
6 kemerienoten
2 grote uien
2 teentjes knoflook
1 afgestreken desertlepel ketoembar ±10 gram
1 stukje trassi (1cm bij 1 cm ± 2 cm dik)
1 eetlepel bruine suiker ± 15 gram
1 thee lepel laos
2 blaadjes Daun salam
2 blaadje djeroek
1 sereh stengel
1 kopje melk 175 ml


Verder heb je nodig


Braad pan of wok


Dit gerecht heb ik geleerd van een oude indonesche kok en naar eigen smaak veranderd maar toch zoveel mogelijk authentiek gehouden  
omdit niet verloren te laten gaan en om te delen met andere liefhebbers  plaats ik de recepten hier

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was en snijd de kip in stukken en kook deze in water half gaar
Maak ondertussen de andere ingrediënten behalve de sereh stengel de melk salam en djeroek fijn in een keuken machine of vijzel
dit gevijzelde mengsel 2 minuten aan fruiten in sla olie voeg dan de melk het salam en djeroek blad en sereh stengel en de half gare kip toe aan dit mengel , laat de kip langzaam gaar koken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van devesh75
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top