Zuurkool-Gehakt Ovenschotel

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-09-2015
  • Zuurkool-Gehakt Ovenschotel

    Zuurkool-Gehakt Ovenschotel

    Zuurkool-Gehakt Ovenschotel

Eerder op Smulweb gevonden, maar helaas weg gehaald.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram aardappelschijfjes
500 gram zuurkool
150 gram gerookt spek
500 gram gehakt (ik vind rundergehakt het lekkerst)

1 groot blik tomatenpuree
1 dl appelsap
2 appels
15 jeneverbessen
250 ml slagroom
250 ml creme fraiche

Zout/Peper/Paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, aluminiumfolie, koekepan, beslagkom, garde

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden
Het Rookspek uitbakken in een koekepan
Appelsap opzetten en laten koken
Het gehakt toevoegen aan het rookspek en rul bakken, vervolgens de tomatenpuree erdoor mengen.
Op smaak brengen met zout / peper / paprikapoeder
De zuurkool toevoegen aan de kokende appelsap en 10 min laten koken
Onderstuseen de aardappelschijfjes eventjes licht aanbakken
De appels schillen en in stukjes snijden en samen met de jeneverbessen door de zuurkool mengen

Ovenschotel invetten en in laagjes vullen:
1/2 gehaktmengsel
1/2 zuurkool
1/2 aardappelschijfjes
en ditzelfde nogmaals herhalen

De slagroom en de creme fraiche in een kom door elkaar mengen en over het gerecht verdelen.
Schaal afdekken met aluminiumfolie (glimkant binnen) en 45 minuten op 200 graden in de voorverwarmde oven. (na 30 minuten de aluminiumfolie eraf halen)

Bron

Smulweb

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

camende avatar
camende 17-10-2015

Delarosa, ik doe ze er ook niet altijd in, verschil in smaak is minimaal

tropicalrood avatar
tropicalrood 06-10-2015

Al gemaakt en super lekkerrrrr

Delarosa avatar
Delarosa 05-10-2015

15 jeneverbessen? is dat niet wat veel??

ruthbrock avatar
ruthbrock 04-10-2015

Lekker, ga het een keertje maken Rhea: creme fraiche en slagroom zijn 2 verschillende dingen

hans3333 avatar
hans3333 02-10-2015

http://lmgtfy.com/?q=verschil+tussen+slagroom+en+creme+fraiche

Rhea1 avatar
Rhea1 02-10-2015

Wat is het verschil tussen crème fraiche en slagroom ? Ik dacht dat dat hetzelfde was ?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten