1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Appel-aardappelpuree

Appel-aardappelpuree

Door: deonart

  • Duits, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-09-2015

Ingrediënten 4 personen


500 g aardappelen, in blokjes
500 g appels, in blokjes gesneden
200 ml water
1 e suiker
1 t zout
1 e boter
1 ui, in blokjes gesneden
citroenrasp van een halve citroen
sap van een halve citroen


Appel-aardappelpuree
Appel-aardappelpuree
Appel-aardappelpuree
Appel-aardappelpuree

Een lekkere frisse aardappelpuree in combinatie met appel en een puree die ook goed passen bij vette winter-kost.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook aardappelblokjes en appelblokjes in water, zout en suiker gaar.
2. Bak uien in boter tot lichtbruin van kleur.
3. Meng de citroenrasp en sap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
4. Giet aardappel-appelmengsel af en stamp tot een puree. (er macht nog wat stukjes in zitten)
5. Meng uienmengsel door aardappel-appelpuree,

Serveertip

Tip: er kan ook spekjes door.

Bron

Smaakontwikkelaar



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top