1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Een appeltje voor een hongertje?

Een appeltje voor een hongertje?

  • Europees, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-09-2015

Ingrediënten 4 personen


2 eieren
€ 200 g bloem
€ 300 ml droge, witte wijn
€ 2 el gesmolten boter
€ 1 kl verse tijm
€ mespuntje zaden vanillepeul
€ zout
€ 1 el suiker
€ 3 friszure appels
€ poedersuiker
€ frituurolie


Verder heb je nodig


Frituurpan


Appelbeignets met witte wijn

https://2deliciouskookblog.wordpress.com/

https://2deliciouskookblog.wordpress.com/

Appelen en peren tijd! En we beginnen met appeltjes!
Ik zag deze week op mijn Facebook, dat één van mijn Eva sisters €Isabel' appeltjes had geplukt!
 En ik dacht ineens aan mijn receptje dat ik had liggen om appelbeignets te maken. Dus heb ik er vandaag meteen werk van gemaakt! Het was de eerste keer dat ik beignets heb gemaakt en dat zal vanaf nu nog wel gebeuren, want ze waren lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Scheid de eieren. Meng de dooiers met de bloem, wijn, boter, tijm en vanillezaadjes.
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop er de suiker door. Spatel het eiwitschuim door het beslag.
Verhit de frituurpan voor op 170°C.
Schil de appelen, haal er met een appelboor het klokhuis uit en snij in plakken van 1 cm dik. Haal ze een voor een met een vork door het beslag, laat even uitdruppen en laat ze voorzichtig in de frituurolie zakken. Bak ze in 2 à 3 minuten goudbruin, draai tussendoor een keer om.
Laat de beignets even uitlekken. Bestrooi ze net voor het serveren met poedersuiker.

Bron

Kookagenda 2015



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TooDelicious


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TooDelicious
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top