1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella mixta met Arborio rijst, chorizo en saffraan

Paella mixta met Arborio rijst, chorizo en saffraan

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-09-2015

Ingrediënten 6 personen


250 gr. chorizoworst, in stukjes
500 gr. ontbeende kippendijen, in niet te kleine stukken
250 gr. witvisfilet (bv. kabeljauw), in niet te kleine stukken
150 gr. gekookte mosselen (visboer)
150 gr. gepelde roze garnalen of 12 gamba's (visboer)
1 grote ui, in stukjes
3 tenen knoflook, gesnipperd
3 rode zoete puntpaprika's
1 blik (Italiaanse/Spaanse) tomaatblokjes
2 verpakkingen saffraan, voorgewerkt in een beetje heet water
250 gr. kleine diepvries doperwten
500 gr. Arborio rijst of andere rondkorrelige rijst (wordt ook gebruikt in risotto)
1 1/2 ltr. kippenbouillon (gebruik niet meer dan 2 blokjes, want in de chorizo zit ook al zout)


Verder heb je nodig


Wokbrander (is handig (bij gebruik paellapan), maar niet noodzakelijk)
Paellapan, anti aanbak (let op aanbiedingen bij bv. Lidl tijdens de Spaanse week) of grote hapjespan
Houten spatel
Vleesmes


Paella mixta
Paella mixta

Een aantal maanden terug heb ik voor mijn ouders een paella mixta (mixta wil zeggen dat vlees/kip produkten en vis/schaaldieren worden gecombineerd) klaar gemaakt. De aanleiding was eigenlijk dat ik in een opwelling een paella pan had gekocht. Een recept had ik nog niet, maar door het een aantal nederlandstalige en engelstalige recepten door te lezen heb ik mij eigen versie gemaakt. Ik heb er goed verkrijgbare ingredienten, o.a. diepvriesgarnalen en chorizo van de supermarkt in verwerkt. Het was heel lekker.
Gister heb ik samen met een vriendin nog een keer paella gemaakt. Voor haar was het de eerste keer. Deze keer met verse vis- en schaaldieren. Chorizoworst heb ik bij de slager gekocht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Om snel te kunnen werken is het handig om, voordat je gaat koken, alles te bereiden.
Begin op een matig vuur met het zachtjes bakken van de chorizo stukjes. Haal de chorizo uit de pan. Bak in het vet wat achter is gebleven de uien en de knoflook voor 3 minuten. Voeg daarna de paprika, de doperwten, de rijst toe, bak dit 3 minuten. Zet de wokbrander op de laagste stand. Voeg daarna de tomaatblokjes, de geweekte saffraan en de kippenbouillon toe tot alles net onder staat. Voeg steeds een beetje bouillon toe tot het is opgenomen, dit hele proces duurt ongeveer 25 minuten. Verdeel 7 a 8 minuten vóórdat het einde van de kooktijd de garnalen, de mosselen, de witvis en de chorizo toe en dek de paella direct af met bakpapier om uitdrogen te voorkomen. Controleer of de witvis gaar (niet glazig meer) is. Dien direct op.
Eet smakelijk!

Serveertip

Geef er een frisse, groene salade bij en een volle, witte wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van KokkieCaCo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van KokkieCaCo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top