uien-biersoep

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-09-2015
  • uien-biersoep

    Uien-biersoep

    Uien-biersoep

Simpele soep, weinig ingredienten, maar veel smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gram boter
500 gram zoete uien
1pot kalfsfond aangelengd met water tot 1 liter.
bloem
peper ,zout
500 ml donker abdijbier ( niet zoet en geen bokbier )
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt de boter in een ruime kookpan.
snijdt de uien in dunne ringen, kruid met peper en zout , haal door de bloem en voeg toe aan de boter.
zet vuur laag , en schep vaak, net zolang de bloem volledig is opgenomen en gaat binden.
voeg de helft van de fond toe,
roer , proef kruid evt. bij
voeg de rest van de fond toe.
voeg op het laatst het bier toe, breng even aan de kook,
serveer direct

Bron

MEP

Serveertip

Serveer met een krokkantje van parmezan, , of k&k kaas koekje.
niet met kaas gratineren in de oven erna.

Laatste reacties

hermien_kg avatar
hermien_kg 03-10-2015

Juist omdat het zo simpel is, heb ik het ook bewaard! Bedankt en groetjes, Hermien

hans3333 avatar
hans3333 02-10-2015

grappig dat dit 8 keer bewaard wordt , voor zon simpel gerechtje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten