uien-biersoep
- Frans, Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 27-09-2015
Simpele soep, weinig ingredienten, maar veel smaak.
Bereidingswijze
Smelt de boter in een ruime kookpan.
snijdt de uien in dunne ringen, kruid met peper en zout , haal door de bloem en voeg toe aan de boter.
zet vuur laag , en schep vaak, net zolang de bloem volledig is opgenomen en gaat binden.
voeg de helft van de fond toe,
roer , proef kruid evt. bij
voeg de rest van de fond toe.
voeg op het laatst het bier toe, breng even aan de kook,
serveer direct
Bron
MEP
Serveertip
Serveer met een krokkantje van parmezan, , of k&k kaas koekje.
niet met kaas gratineren in de oven erna.
Laatste reacties
Juist omdat het zo simpel is, heb ik het ook bewaard! Bedankt en groetjes, Hermien
grappig dat dit 8 keer bewaard wordt , voor zon simpel gerechtje