Traditionele hachee (familierecept)

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Traditionele hachee (familierecept)

    Traditionele hachee (familierecept)

    Traditionele hachee (familierecept)

  • Traditionele hachee (familierecept)

    Traditionele hachee (familierecept)

    Traditionele hachee (familierecept)

  • Traditionele hachee (familierecept)

    Traditionele hachee (familierecept)

    Traditionele hachee (familierecept)

  • Traditionele hachee (familierecept)

    Traditionele hachee (familierecept)

    Traditionele hachee (familierecept)

  • Traditionele hachee (familierecept)

    Traditionele hachee (familierecept)

    Traditionele hachee (familierecept)

  • Traditionele hachee (familierecept)

    Traditionele hachee (familierecept)

    Traditionele hachee (familierecept)

  • Traditionele hachee (familierecept)

    Traditionele hachee (familierecept)

    Traditionele hachee (familierecept)

Dit is het oeroude basisrecept voor hachee zoals wij het vroeger thuis altijd aten. Ik heb het zo meegenomen en er zelf al talloze variaties op gemaakt. Toch is het altijd makkelijk om het eenvoudige standaard recept bij de hand te hebben omdat je weet dat het goed is. Met dit basisrecept kan iedereen iets lekkers op tafel zetten zonder dat je een hele kruidentempel aan ingrediënten nodig hebt. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kilo runder riblappen of sucadevlees (in dobbelstenen)
- 5 uien (in halve ringen)
- boter (+ eventueel wat olijfolie)
- ½ liter runder bouillon (van een tablet)
- 3 el (rode wijn)azijn
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagelen
- 2 el bloem
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 883,06 kcal
Koolhydraten 33,00 g
Eiwitten 62,78 g
Vetten 51,31 g

Bereidingswijze

- Verhit de boter in een stoofpan en bak het vlees aan alle kanten aan kruid het met peper en zout.
- Voeg de uien toe en schep alles doorelkaar.
- Strooi de bloem erover en laat het bruinen. Goed blijven omscheppen anders brand het aan.
- Voeg de bouillon, azijn, laurier en kruidnagel toe.
- Laat dit ongeveer 2 ½ uur zachtjes stoven totdat het vlees mooi zacht is. Voeg indien nodig een beetje gekookt water of bouillon toe)

Serveertip

Je kunt variëren door appelstroop, rode bessenjam, sojasaus, rode wijn, bruin bier, tomatenpuree of worcestersaus te gebruiken. Ook kun je bijvoorbeeld paddenstoelen, appels, winterpeen of ontbijtkoek toevoegen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten