1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Pompoenbrood met salie

Pompoenbrood met salie

  • Internationaal, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-09-2015

Ingrediënten 8 personen


- 300 gram pompoen, geschild en in stukjes
- 2 el olijfolie
- 450 gram zelfrijzend bakmeel
- 40 gram boter (zacht)
- 1 tl zout
- 60 ml karnemelk, op kamertemperatuur
- 1 ei, los geklopt
- 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- blaadjes van 2 takjes salie, fijngehakt
- 8 salieblaadjes, voor op het brood
- bloem, om het aanrecht mee te bestuiven


Verder heb je nodig


Staafmixer


Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie
Pompoenbrood met salie

Dit brood vormt de perfecte combinatie bij een heerlijke herfstige pompoensoep.
Het recept komt uit het een kookboek van Seasons maar ik heb het hier en daar een beetje aangepast en stap voor stap foto's gemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 225 graden
- Doe 1 el olijfolie over de pompoenblokjes in een bakblik en rooster deze in 15 minuten gaar.
- Zet de oven terug naar 190 graden.
- Doe de pompoenblokjes in een kom en laat deze afkoelen.
- Zeef het bakmeel in een andere kom en voeg het zout toe.
- Wrijf er met de vingers de boter doorheen zodat er een kruimelig mengsel ontstaat.
- Pureer de pompoen met een staafmixer glad.
- Roer de karnemelk en het ei door het pompoenmengsel.
- Houd 1 el Parmezaanse kaas apart en roer de rest samen met de fijngehakte salie door het pompoenmengsel.
- Meng dit door het bakmeel en vorm snel een samenhangend deeg.
- Bestrooi de aanrecht met bloem en kneed het deeg een paar keer goed door tot het soepel wordt.
- Vorm er een platte bol van en maak met een scherp mes kerven in het deeg zodat er 8 parten ontstaan.
- Strooi de rest van de Parmezaanse kaas eroverheen.
- Haal de 8 salie blaadjes door de olijfolie en druk in elk part een blaadje.
- Bak het brood op een met bakpapier bekleed bakblik in ongeveer 60 minuten in de onderste helft van de oven op 190 graden.

Serveertip

Heerlijk bij pompoensoep.

Bron

Kookboek van Seasons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top