Salsa van avocado en olijven met crostinis

  • Wereld, Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2015
  • Salsa van avocado en olijven met crostinis

    Salsa van avocado en olijven met crostinis

    Salsa van avocado en olijven met crostinis

  • Salsa van avocado en olijven met crostinis

    Salsa van avocado en olijven met crostinis

    Salsa van avocado en olijven met crostinis

Dit was een kwestie van: 'dit heb ik nog in huis, wat ga ik er mee doen'..En het heeft goed uitgepakt vonden we bij ons thuis.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de salsa:
1 eetrijpe avocado
2 (ontvelde) tomaten
een stuk of 10, 15 donkere olijven
1 bosuitje
eventueel een sjalotje
citroen
versgemalen peper

Voor de crostinis:
1 dl olijfolie extra vierge
10 blaadjes basilicum
3 teentjes knoflook
brood (in de breedste zin van het woord) Ik heb er nu stukjes van dat Turkse brood voor gebruikt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grillpan

Bereidingswijze

Voor de salsa:
Halveer de avocado's, verwijder de pit en wip het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees dan in heel kleine stukjes (van zo'n 3 x 3 mm, echt klein dus). Besprenkel met wat citroensap.
Ontvel de tomaten (zet een kruis bij de aanzet en dompel ze dan even onder in kokend water, de schil laat dan gemakkelijk los), ontdoe de tomaten van de zaadlijsten en de pitjes en snijd dan ook net zo klein als de avocado.
Snijd de olijven doormidden, verwijder de pit en snijd ze dan ook net zo klein als de rest.
Snijd het bosuitje ook in heel kleine stukjes.
Meng alles goed door elkaar en maak af met wat versgemalen 4-seizoenenpeper.

Voor de crostinis:
Snijd het broodje open en snijd daarna iedere helft in vieren
Pers de knoflookteentjes uit en doe ze in de olijfolie
Hak de basilicumblaadjes heel fijn en voeg ook toe aan de olijfolie. Goed doorroeren en het liefst even laten staan en af en toe doorroeren.

Besmeer de stukjes brood ruim met de olijfolie en bak ze daarna bruin en krokant in de grillpan.
Beleg met een lepel van de salsa en geniet!!

Serveertip

Geniet hiervan bij een lekker glaasje wijn, of, iets heel anders, bij een lekker soepje! Aan jou de keus.....

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten