1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Koekjes
  5. Pecannoot koekjes

Pecannoot koekjes

  • Wereld, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2015

Ingrediënten 2 personen


150 gram bloem
mespunt zout
75 gram ongezouten pecanoten
125 gram zachte (room)boter
3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
1,5 eetlepel vanille-aroma (merk Jo-La)
Eventueel 1 zakje vanille-suiker


Verder heb je nodig


Voorverwamde oven (165 graden)
Steelpan (om de noten te brokkelen)
Bakpapier
Mixer
Beslagkom
Keukenweegschaal
Schaaltje met water (voor je vingers)


Pecannoot koekjes
Pecannoot koekjes
Pecannoot koekjes
Pecannoot koekjes
Pecannoot koekjes
Pecannoot koekjes
Pecannoot koekjes
Pecannoot koekjes
Pecannoot koekjes
Pecannoot koekjes

Iedere woensdagochtend doe ik vrijwilligerswerk in een verpleeghuis bij ons in de buurt en ik had de mensen vorige week beloofd om deze week iets van 'zelfgebakken' mee te nemen. Taart of koekjes, dat wist ik nog niet.Gelukkig kwam ik een paar dagen geleden dit recept tegen in ons regionale dagblad. Leek me geweldig. Het enige struikelblok was dat je er het liefst zelf bereid vanille-extract in moest gebruiken. Dat proces neemt 6 - 8 weken in beslag, en ja, die tijd had ik niet dus ik heb m'n toevlucht genomen tot een flesje vanille-extract. Het resultaat was er gelukkig niet minder om. De koekjes vlogen weg.....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 165 graden.
Verbrokkel de noten. Ik doe het altijd zo: noten in een plastic zakje, knoop aan het einde en dan met de bodem van een steelpan lekker slaan. De noten hoeven niet helemaal verpulverd te worden. Er mogen best nog wat grotere stukken tussen zitten.
Mix in een kom de suiker en de boter romig. Voeg het vanille-extract toe. Strooi al kloppend, beetje bij beetje, de bloem hierbij en roer er als laatste de verbrokkelde noten door. Vorm van de verkregen massa ongeveer 20 kleine bolletjes en leg op de bakplaat. Druk ze een beetje plat. Het is handig als je tussendoor je vingers even in een schaaltje water doopt, dan blijft het niet zo plakken.
Bak ze in de warme oven in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de koekjes nog 10 minuten uitdampen op de plaat en leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.
Let op: zorg ervoor dat de koekjes echt helemaal afgekoeld zijn voordat je ze in trommel stopt. Anders heb je kans dat de koekjes te zacht worden.

Serveertip

Mocht je toch tijd genoeg hebben om zelf een extract te maken:
Doe drie opengesneden vanillestokjes in een flesje en schenk daarop 200 ml rum (de stokjes moeten onder staan). Sluit het flesje en schud een paar maal. Laat dit 6 - 8 weken staan.

Ik wil de vorm nog wat verbeteren maar daar heb ik wat meer geduld voor nodig...

Bron

Regionaal dagblad



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van conpom


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van conpom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top